Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Μάφιν μπανάνας με γέμιση πραλίνας …

… Πρωί με τη δροσούλα
χαρούμενο ξυπνώ
και τρέχω στην κουζίνα
να φτιάξω πρωινό.


Ο τσούρη* μας κοιμάται
η κόρη το αυτό
κι εγώ μέσ’ την κουζίνα
γυρνώ σαν ξωτικό.


Τα μάφιν με μπανάνα
θα φτιάξω στο λεπτό
μήπως κι όταν τα τρώνε
ακούσω ευχαριστώ.


Την πόρτα για χειμώνα,
το κόκκινο τ’ αυγό,
άραγε κάποια μέρα
θα φτάσω να τα δω; 


Μάφιν μπανάνας με γέμιση πραλίνας



ΓΕΜΙΣΗ



υλικά:
80 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
70 γρ. καστανή ζάχαρη
2 αυγά
2 μπανάνες
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
μερέντα ή πραλίνα φουντουκιού




Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη ν’ αφρατέψουν και ρίχνουμε ένα-ένα τ’ αυγά. 

Προσθέτουμε τη βανίλια και τις μπανάνες, λυωμένες με πηρούνι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. 

Τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε με σπάτουλα.



 
ΜΙΞΕΡ    ΑΛΕΥΡΙ    ΖΥΜΗ


Βουτυρώνουμε ή ντύνουμε με χαρτάκια τις φόρμες για μάφιν (αν είναι από σιλικόνη δε χρειάζονται βουτύρωμα) και ρίχνουμε σε καθεμιά μια μεγάλη κουταλιά ζύμη. 

Βάζουμε στο κέντρο μια μικρή ποσότητα μερέντας και την καλύπτουμε με ζύμη.



ΦΟΡΜΑ ΑΡΧΗ
   
 ΜΕΡΕΝΤΑ    ΨΗΣΙΜΟ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου για 20΄  περίπου. 
 
Τρατάρουμε.



 
ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ 
    ΠΙΑΤΟ 
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ




Με τη δοσολογία της συνταγής γίνονται 6 πολύ μεγάλα ή 10-12 μικρά μάφιν.

*τσούρη = πατέρας (κατωιταλιώτικη διάλεκτος)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου