Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Κριτσίνια με πάστα ελιάς ...

Όσο ωραίο κι αν είναι το φαγητό, εμάς κάτι μας λείπει αν δεν υπάρχει το προσφάι. Συνοδευτικό του ψωμιού παλιότερα, μια έξτρα πινελιά σε γεύση και ποικιλία σήμερα -έτσι το μεταφράζω εγώ.   
Λίγο γαλοτύρι μαζί με το κρέας, ένα ξεχωριστό τουρσί, τσακιστές ελιές ή μια φέτα καπνιστό σκουμπρί με τη φασολάδα, κάτι απλούστατο ή και πολύπλοκο που δηλώνει έντονα την παρουσία του και συμπληρώνει το γεύμα. 
Μια 
κόκκινη φακή για παράδειγμα


ΦΑΚΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

συνοδεύεται εξαιρετικά από τα …


Κριτσίνια με πάστα ελιάς


  ΠΙΑΤΟ 2


υλικά:
πάστα ελιάς (Καλαμών ή πράσινη)
σουσάμι
1 φύλλο σφολιάτας (χωρίς βούτυρο αν νηστεύουμε)




Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε πάστα ελιάς στο μισό. 
 
Διπλώνουμε, βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό και πιέζουμε απαλά για να κολλήσουν. 
 
Κόβουμε λωρίδες πάχους 1,5 εκ.


ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΕΛΙΑ
ΛΩΡΙΔΕΣ
 



Κρατώντας τις δύο άκρες τους στρίβουμε τις λωρίδες και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. 

Τις αλείφουμε με νερό (ή γάλα ή αυγό) και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 12΄-15΄.



ΣΤΟ ΤΑΨΙ 





.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου