Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Ζεστή σαλάτα μανιταριών - Ραγού μανιταριών - Ψητά πλευρώτους ...

mushroom-plate1

… There’s always room for mushroom. Διότι με τα μανιτάρια έχω μια σχέση απόλυτης λατρείας και εξάρτησης. Θα μπορούσα να τρέφομαι αποκλειστικά μ’ αυτά και πάλι να μην τα χορταίνω.
Πραγματικός θησαυρός πρωτεϊνών, αμινοξέων, σελήνιου και χαλκού, πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, τροφή θρεπτική, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και με μόλις 32 θερμίδες στα 100 γρ.
Τι άλλο να ζητήσει κανείς εκτός από όλο και περισσότερες συνταγές και τρόπους να τα απολαύσει; …


Ζεστή σαλάτα μανιταριών



ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ 


υλικά:
500 γρ. άσπρα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
κόκκινο πιπέρι

Για τη σως:
1/2 στραγγιστό γιαούρτι
3 κουταλιές βαλσαμικό ξύδι
3 κουταλιές λάδι
1/2 κουταλιά μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι



Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε μαζί τα μανιτάρια και το κρεμμύδι για 5΄-6΄. 

Προσθέτουμε το σκόρδο σε φετάκια, το κόκκινο πιπέρι (γλυκό ή καυτερό), λίγο αλατοπίπερο και σβήνουμε με το κρασί.


100_4971

ΜΕ ΠΙΠΕΡΙ



Μόλις εξατμιστεί το κρασί, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. 

Ετοιμάζουμε τη σως ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά. 

Περιχύνουμε τα μανιτάρια. 

Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή.



ΜΕ ΣΩΣ




Ραγού μανιταριών


ΛΕΖΑΝΤΑ 


υλικά:
500 γρ. πλευρώτους
200 γρ. άσπρα μανιτάρια
2 ντομάτες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
μαϊντανός




Κόβουμε τα μανιτάρια σε μετρίου μεγέθους κομμάτια. 

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε ταυτόχρονα κρεμμύδια και μανιτάρια. 

Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά που θα βγάλουν και σβήνουμε με το κρασί.


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ 


Μόλις το κρασί εξατμιστεί εντελώς, προσθέτουμε τη ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά. 

Όταν το φαγητό μείνει με το λάδι του, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
 
Σερβίρουμε.


ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΠΙΑΤΕΛΑ

 


Πλευρώτους ψητά


ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΨΗΤΑ


υλικά:
500 γρ. πλευρώτους
βαλσαμικό ξύδι
λάδι
σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
θυμάρι
όλα κατά βούληση




Κόβουμε τα πλευρώτους σε ομοιόμορφα κομμάτια, τα βάζουμε σε πυρέξ και αλατοπιπερώνουμε. 

Προσθέτουμε το σκόρδο σε φετάκια,το λάδι, το ξύδι και το θυμάρι. 

Ανακατεύουμε πολύ καλά.


ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20΄-25΄.






.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου