Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Κλαφουτί με αχλάδι και σοκολάτα ...

 ... Τα φυλλάδια των σούπερ μάρκετ σπάνια πια έχουν προϊόντα που να με ενδιαφέρουν και τιμές που να με συμφέρουν. Θα μπορούσα ενδεχομένως να τα αρχειοθετώ για να βλέπω πόσο ακρίβυναν όλα μέσα σε 15 μέρες, αλλά προτιμώ πλέον να κόβω συνταγές που με ενδιαφέρουν και να τα πετάω στην ανακύκλωση. 
Η σημερινή συνταγή είναι γαλλική, όπως ήταν και το φυλλάδιο που την περιείχε και βρήκα σ' ένα σταυροδρόμι ...


Κλαφουτί με αχλάδι και σοκολάτα



υλικά:
1 μεγάλο αχλάδι
50 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. γάλα εβαπορέ
2 αυγά
30 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια

10 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη




Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια ή χρησιμοποιούμε σταγόνες κουβερτούρας.





Καθαρίζουμε το αχλάδι και το κόβουμε σε κυβάκια.






Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με τον αυγοδάρτη.





Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε.





Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.





Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος (ή ατομικά φορμάκια).





Αδειάζουμε την κρέμα.





Ρίχνουμε από πάνω το αχλάδι και τη σοκολάτα.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20΄ περίπου.





Τρατάρουμε.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου