Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Φωλιές τορτίγιας με τυριά ...

... Αυτή κι αν είναι συνεργασία. Ιταλοϊσπανοαμερικάνικη. Έβαλαν όλοι από κάτι για να βγει όχι η Πανδώρα, αλλά τα pizza muffins. Εγώ, πάλι, θα προσπαθήσω να βγάλω. Γλουτένη, αλάτι, αλλαντικά και να τα φέρω στα μέτρα και τις ανάγκες μου ...


Φωλιές τορτίγιας με τυριά



υλικά:
6 τορτίγιες (εδώ χωρίς γλουτένη)
1 σκαφάκι ρικότα (250 γρ.)
έμμενταλ με χαμηλά λιπαρά
μια μικρή κονσέρβα μανιτάρια
φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
τοματίνια 

πάπρικα




Για τα τυπικά pizza muffins κόβουμε από τις τορτίγιες δίσκους στο μέγεθος της φόρμας για μάφιν, τους αραδιάζουμε στης θήκες και γεμίζουμε με τυριά, αλλαντικά, αυγά με κρέμα ή ό,τι μας αρέσει.
Εγώ επέλεξα ρικότα και έμενταλ γιατί έχουν λιγότερο αλάτι, προσπέρασα προφανώς τα αλλαντικά που έχουν στην καλύτερη περίπτωση 2,5-3 γρ. αλάτι στα 100 γρ. και άφησα ολόκληρες τις τορτίγιες στριμώχνοντάς τες σε πυρίμαχα φορμάκια για να μην ψάχνω τι να κάνω τα κουρελάκια που θα μείνουν - ούτε συζήτηση να τα πετάξω.






Βάζουμε τη ρικότα σε μπωλ και τη δουλεύουμε με πηρούνι να μαλακώσει.







Προσθέτουμε τα μανιτάρια, καλά ξεπλυμένα και στραγγισμένα και, αν θέλουμε, κομμένα σε ακόμη μικρότερα κομμάτια  και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. 







Ρίχνουμε και το μαϊντανό και νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και πάπρικα (εδώ μόνο τα 2 τελευταία).
Ανακατεύουμε.








Τρίβουμε το έμμενταλ στον ψιλό τρίφτη, το προσθέτουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε.






Βάζουμε από μια τορτίγια σε κάθε πυρίμαχο φορμάκι.






Μοιράζουμε τη γέμιση.







Βάζουμε στο κέντρο ένα τοματίνι ολόκληρο ή μισό.








Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 15΄ περίπου. 







Ξεφορμάρουμε.

Σερβίρουμε.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου