... Αυτή κι αν είναι συνεργασία. Ιταλοϊσπανοαμερικάνικη. Έβαλαν όλοι από κάτι για να βγει όχι η Πανδώρα, αλλά τα pizza muffins. Εγώ, πάλι, θα προσπαθήσω να βγάλω. Γλουτένη, αλάτι, αλλαντικά και να τα φέρω στα μέτρα και τις ανάγκες μου ...
Φωλιές τορτίγιας με τυριά
υλικά:
6 τορτίγιες (εδώ χωρίς γλουτένη)
1 σκαφάκι ρικότα (250 γρ.)
έμμενταλ με χαμηλά λιπαρά
μια μικρή κονσέρβα μανιτάρια
φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
τοματίνια
πάπρικα
Για τα τυπικά pizza muffins κόβουμε από τις τορτίγιες δίσκους στο μέγεθος της φόρμας για μάφιν, τους αραδιάζουμε στης θήκες και γεμίζουμε με τυριά, αλλαντικά, αυγά με κρέμα ή ό,τι μας αρέσει.
Εγώ επέλεξα ρικότα και έμενταλ γιατί έχουν λιγότερο αλάτι, προσπέρασα προφανώς τα αλλαντικά που έχουν στην καλύτερη περίπτωση 2,5-3 γρ. αλάτι στα 100 γρ. και άφησα ολόκληρες τις τορτίγιες στριμώχνοντάς τες σε πυρίμαχα φορμάκια για να μην ψάχνω τι να κάνω τα κουρελάκια που θα μείνουν - ούτε συζήτηση να τα πετάξω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου