... Εμένα μου αρέσει η μουρμούρα. Και η τηλεοπτική σειρά και η ορίτζιναλ. Στην τηλεοπτική πάντως, ο Μηνάς Στρατέλης έχει εδώ και καιρό την κακιά συνήθεια να αποκαλεί τη Βουλίτσα πότε ταραμά, πότε Ταρνανά και πότε τραχανά. Τον ταραμά τον αποφεύγω λόγω υπερβολικού αλατιού, τον Ταρνανά μακάρι να τον είχα βοηθό κι ας έκοβε χοντρό τον παστουρμά, μου απόμεινε ο τραχανάς, νοστιμότατος και ολικής άλεσης ...
Τραχανάς ολικής με φέτα και πάπρικα
υλικά:
1 κούπα τραχανάς ολικής άλεσης
4 κούπες νερό
1 κούπα γάλα
φέτα
βούτυρο, λάδι
καπνιστή πάπρικα (εδώ γλυκιά)
προαιρετικά: λίγο χωριάτικο λουκάνικο
Βάζουμε το νερό με το γάλα να πάρουν βράση.
Ρίχνουμε αλάτι (εδώ 1 κοφτό κουτ. γλυκού) και τον τραχανά.
Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15΄ περίπου (ή σύμφωνα με το χρόνο βρασμού στη συσκευασία), ανακατεύοντας πού και πού.
Δοκιμάζουμε το βράσιμο και το αλάτι και κλείνουμε τη φωτιά.
Σε τηγανάκι βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο, ή 1 κουταλιά λάδι και 1 κουταλιά βούτυρο, να ζεσταθούν.
Ρίχνουμε μπόλικη πάπρικα και ανακατεύουμε να καβουρντιστεί και να μοσχομυρίσει.
Τρίβουμε με το χέρι τη φέτα σε κομμάτια μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε να λυώσει, λίγο ή εντελώς.
Καίμε τον τραχανά με το μείγμα του τηγανιού και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε, προαιρετικά με περισσότερη φέτα ή/και με λίγο πικάντικο λουκάνικο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου