Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Dal με φακές, φασόλια και σπανάκι ...

 ... Το θυμάσαι εκείνο το τραγούδι που έλεγε Έχεις 5΄ προθεσμία; Τόση προθεσμία έχουμε κι εμείς πια για να μαγειρέψουμε, πάνε οι γάστρες με το φούρνο να καίει με τις ώρες, πάνε τα σιγομαγειρέματα και τα ταχταρίσματα στα φαγητά. Καινούριες νύφες ήρθανε και χρεώνουν κιλοβατώρες. Τώρα βγαίνει εβδομαδιαίο σιτηρέσιο, ο φούρνος και η κουζίνα ανάβουν άπαξ και τα μαγειρέματα γίνονται με ακρίβεια χορογραφίας στα Μπολσόι, βγαίνει το ένα, μπαίνει το άλλο χωρίς να χαθεί δευτερόλεπτο. Τώρα ψάχνουμε συνταγές του δεκαπεντάλεπτου για να μην πω του πεντάλεπτου, thank you very much Guardian newsletter ...

 

Dal με φακές, φασόλια και σπανάκι

 

 


υλικά:
1 κρεμμύδι
1-2 κουτ. garam massala (
μείγμα μπαχαρικών)
 100 γρ. σπανάκι
1 κονσέρβα (400 γρ.) φακές
1 κονσέρβα (400 γρ.) κόκκινα ή μαύρα φασόλια (kidney/black beans)
1 κονσέρβα (400 γρ.) ντομάτα κονκασέ

Για το σερβίρισμα:
ρύζι μπασμάτι
μαϊντανός ή κορίανδρος
γιαούρτι

 

 

 



Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το garam massala για 3΄-4΄.

 

 

 

 Προσθέτουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε.

 

 

 

Ρίχνουμε τις κονσέρβες με τη  φακή και τα φασόλια μαζί με τα υγρά τους.

 

 

 

 

Ξεπλένουμε με ελάχιστο νερό κάθε κονσέρβα και το ρίχνουμε κι αυτό στο μαγείρεμα.

 Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 5΄ σύμφωνα με το μάστορα το σεφ Tom Hunt, εγώ λέω να το αφήσω για 10΄. 

 

 

 

 Χοντροκόβουμε το σπανάκι.



 

Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε άλλα 4΄-5΄, να μαραθεί και να ενσωματωθεί στο φαγητό.

 

 



 

Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

 

 

 


Καλύτερα ακόμη, με λίγο γιαούρτι (εδώ με τυρί cottage) και ψιλοκομμένο κορίανδρο ή μαϊντανό.








 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου