Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Κρεμμυδόσουπα στον παρασκευαστή σούπας ...

... Καλώς τελικά αγόρασα χύτρα, αλλά κακώς επικεντρώθηκα μόνο στον Αστερίξ. Το ζουμί βρίσκεται στα λόγια του Οβελίξ. Και τι ζουμί ...

 

 Το λέει και το ξαναλέει σε όλη την ιστορία ο δόλιος αλλά πού να πάρω το μήνυμα εγώ, που είχα κολλήσει στη χύτρα.
Έ
στω και αργά όμως το κατάλαβα. Το ζουμί είναι στην κρεμμυδόσουπα ...
 
 
 Κρεμμυδόσουπα γαλλική στον παρασκευαστή σούπας
 

 

 
 
 
υλικά:
700 γρ. κρεμμύδια
1 κουταλιά βούτυρο (ή μαργαρίνη)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
 1 κοφτή κουταλιά αλεύρι
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
ζωμός κότας (ή λαχανικών)
θυμάρι

μισή μπαγκέτα (εδώ ολικής)
τυρί που λυώνει (εδώ ημίσκληρο με χαμηλά λιπαρά)
ή μη γαλακτοκομικό προϊόν




Για τη γαλλική μου κρεμμυδόσουπα χρησιμοποίησα τον καινούριο κοσκινάκη μου παρασκευαστή σούπας. Επειδή όμως δεν έχει λειτουργία σωταρίσματος, έκανα τα πρώτα στάδια της συνταγής σε τηγάνι και ανέθεσα στον παρασκευαστή τα υπόλοιπα.
 
 
 
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες.
 
 
 
 
 
 
Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.



 
 
 
Τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄ τουλάχιστον, να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το περισσότερο.
 
 
 
 
 
 
 
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σκόρδο αν το χρησιμοποιήσουμε.



 
 
 
 
 
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στον παρασκευαστή σούπας.

Διαλύουμε τον κύβο σε λίγο ζεστό νερό, τον προσθέτουμε και συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι την ένδειξη min του παρασκευαστή.
 
 
 
 
 
 


Κλείνουμε το καπάκι, επιλέγουμε τη λειτουργία chunky επειδή η γαλλική κρεμμυδόσουπα δεν είναι βελουτέ και βάζουμε σε λειτουργία τη συσκευή.
 
Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος λειτουργίας ανοίγουμε το καπάκι με προσοχή και δοκιμάζουμε τη σούπα. 

 
 
 
  
 

 
 
Για το σερβίρισμα κόβουμε διαγώνια 3-4 φέτες μπαγκέτας. 
 
 
 
 
 
 
 
Κανονικά τις ψήνουμε στο φούρνο να τραγανίσουν, βάζουμε επάνω σε καθεμιά όσο τυρί μπορούμε να στοιβάξουμε και τις αφήνουμε στο φούρνο ίσα να λυώσει το τυρί. Για προφανείς λόγους οικονομίας είναι προτιμότερο να φρυγανίσουμε το ψωμί στη φρυγανιέρα κι να αναθέσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων να λυώσει το τυρί.
 
 
 
 
 
 
 
Μοιράζουμε τη σούπα στα πιάτα.
 
 
 
 
 
 
 
Βάζουμε από 1-2 φέτες ψωμιού στη μέση κάθε πιάτου.
 
 
 
 
 
 
 
 
Σερβίρουμε, προαιρετικά με λίγο θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

















2 σχόλια: