Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Νιόκι με γκοργκοντζόλα ...

 ... Ακούγονται ακριβά, γκουρμέ και εντυπωσιακά.
Νιόκι με γκοργκοντζόλα. Τι δουλειά έχω εγώ μ' αυτά τα
fancy schmancy; Λογικά καμία, τυχαίνει όμως να έχω νιόκι κι ένα περαστικό stilton κοψοχρονιάς στο ψυγείο κι η συνταγή να γίνεται σε 10΄. Οπότε ...

 

Νιόκι με γκοργκοντζόλα

 

 

 

υλικά:
100 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
(εδώ 200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά)
200 γρ. γκοργκοντζόλα (εδώ stilton)
3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
τριμμένη παρμεζάνα/γραβιέρα

500 γρ. νιόκι πατάτας

 

 

 

Κόβουμε τη γκοργκοντζόλα σε μικρά κομμάτια.


 

Τρίβουμε το σκληρό τυρί της επιλογής μας.

 

 

 

Σε βαθύ τηγάνι ή σωτέζα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε τη γκοργκοντζόλα και την παρμεζάνα ή τις εναλλακτικές μας.



 

 Αρωματίζουμε με το φασκόμηλο.

Αλατοπιπερώνουμε κατά βούλησιν.



  

Ανακατεύουμε να λυώσουν τα τυριά.

 

 

 
 

Παράλληλα βράζουμε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες τη συσκευασία τους. 





Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια, περνάμε με τρυπητή κουτάλα τα νιόκι στη σάλτσα των τυριών.





Ανακατεύουμε απαλά.



 

 

Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα τυρί.

 


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου