Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Νάτσος με μαύρα φασόλια και τρεις γαρνιτούρες ...

 ... Μια φωτογραφία σου ήρθε και σε μένα. Ήταν απ' τα ξένα αλλά δεν ήταν του Τσε Γκεβάρα. Κάτι λαχταριστά νάτσος μου έστειλες αλλά εμένα με νοιάζει κι αν καούν γιατί ζήλεψα και θέλω να τα φτιάξω. 

 

Ζoom in και διακρίνω μαύρα φασόλια, μπόλικο λυωμένο τυρί, ντομάτα και κρεμμύδι, γουακαμόλε και μια λευκή σως για να γλυστράει, μάλλον sour cream. Τό 'χω ...

 

Νάτσος με μαύρα φασόλια και τρεις γαρνιτούρες

 

 

 

 υλικά:
νάτσος (εδώ κλασσικά με αλάτι)
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
τριμμένο τυρί (εδώ ημίσκληρο με χαμηλά λιπαρά)
ντομάτα ή τοματίνια
ψιλοκομμένο κρεμμύδι
γουακαμόλε (εδώ έτοιμο)
sour cream (εδώ παραλλαγή)




Ξεκινώντας από τις γαρνιτούρες και το λευκό, πράσινο, κόκκινο. 

 Κόβουμε τοματίνια σε ροδέλες, ρίχνουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανό και ανακατεύουμε.


 

 

Το γουακαμόλε είναι έτοιμο από βαζάκι αλλά sour cream δεν αγόρασα, μια σπατάλη την ημέρα αρκεί. Αυτοσχεδίασα ανακατεύοντας μαγιονέζα με γιαούρτι. Αλατοπίπερο, λίγο λευκό ξύδι και ελάχιστο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και η προσομοίωσις επετεύχθη, ή έτσι νομίζω.





Στραγγίζουμε τα φασόλια από το υγρό της κονσέρβας, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε ξανά πολύ καλά.



 

Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Αραδιάζουμε νάτσος σε μία στρώση.




Ρίχνουμε γενναιόδωρα τυρί και σκορπίζουμε από πάνω φασόλια.

 

 

 


Συνεχίζουμε με μία ή δύο ίδιες στρώσεις ρίχνοντας στο τέλος και αρκετό τυρί. 






Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-190 βαθμούς κελσίου, ίσα να λυώσει το τυρί.





Βγάζουμε σε πιάτο και προσθέτουμε τις συνοδευτικές γαρνιτούρες.






 
 
Σερβίρουμε αμέσως.
 
 
 
 









4 σχόλια: