Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Spaggheti a la carciofara ...

 ... Και μόνο για το ευφάνταστο όνομά της θα την έφτιαχνα οπωσδήποτε αυτή τη συνταγή, καθόσον τυγχάνω μέγας λάτρις των λογοπαιγνίων και  των λεκτικών παιχνιδιών. 
Spagghetti a la carciofara
λοιπόν τη βάφτισε ο εμπνευστής της, και είναι μια μακαρονάδα με αγκινάρες - carciofi στα ιταλικά - φτιαγμένη στη λογ
ική της καρμπονάρας και ό,τι πρέπει για τη μακαρονού ...

 



Σαν καρμπονάρα με αγκινάρες



υλικά:
1 κονσέρβα αγκινάρες
1 σκελίδα σκόρδο
2 αυγά
γραβιέρα, παρμεζάνα ή ρεγκάτο
150 γρ. σπαγγέτι





Στραγγίζουμε τις αγκινάρες, τις ξεπλένουμε καλά και τις κόβουμε σε λωρίδες. 

Ζεσταίνουμε 1-2 κουταλιές λάδι σε σωτέζα ή βαθύ τηγάνι, ροδίζουμε ελαφρά το σκόρδο κομμένο σε φετάκια και προσθέτουμε τις αγκινάρες.

 Σωτάρουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να χρυσίσουν οι άκρες τους και κρατάμε λίγες, τις πιο τραγανές, σε ένα πιάτο.




Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Χτυπάμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. 

Ανακατεύουμε καλά. 





Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, τα περνάμε με πηρούνα στο σκεύος με τις αγκινάρες. 

Ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.





Ρίχνουμε στα μακαρόνια το μείγμα των αυγών και λίγο από το νερό στο οποίο τα βράσαμε. 

Ανακατεύουμε απαλά, να ψηθεί το αυγό από τη θερμοκρασία των ζυμαρικών.




Σερβίρουμε αμέσως, με τις αγκινάρες που κρατήσαμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.





Ήλιο δεν αξιωθήκαμε ακόμα, πάντως μαρτίτσι βάλαμε. Και, ναι, λέγεται μαρτίτσι. Μαρτάκι λέγανε νομίζω έναν κλώνο του Ρουβά.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου