Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Μαύρα φασόλια με λουκάνικο ...

 ... Μαύρα τα χαμπέρια από τον πόλεμο, μαύρα τα μαντάτα για την ακρίβεια, μαύρα τα νούμερα του κορωνοϊού, μαύρα και τα φασόλια ...


Μαύρα φασόλια με λουκάνικο



υλικά:
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο (εδώ κοτόπουλου)
2 μέτρια κρεμμύδια
2 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κονσέρβες μαύρα φασόλια (black beans)
2 κούπες ζωμός κότας
ψιλοκομμένος μαϊντανός

 

 

 

 Κόβουμε το λουκάνικο διαγώνια σε φέτες.

 

 

 

 Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε κυβάκια.

 

 

 

Σε βαθύ τηγάνι ή σωτέζα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και ροδίζουμε το λουκάνικο απ' όλες τις πλευρές.

 Το βγάζουμε σε πιάτο.

 

 

 

 

Σωτάρουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και τα καρότα για 5΄. 





Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο σε φετάκια.





Τα φέρνουμε 2-3 γύρες όλα μαζί και ρίχνουμε τα φασόλια στραγγισμένα. 





Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό.

Βράζουμε για 15΄.





Ρίχνουμε τα λουκάνικα και μαγειρεύουμε για άλλα 10΄.





Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό.





Σερβίρουμε.






Για να γίνει νηστίσιμο το πιάτο, χρησιμοποιούμε λουκάνικο θαλασσινών ή χορτοφαγικό και κύβο λαχανικών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου