Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Παγωμένο τσιζκέικ μπανόφι …

… Βρέχει βροχές, βρέχει και γιορτές. Κατερίνες, Νικολοβάρβαρα, Άννες, Σπύροι κι Ελευθερίες, για να μην πιάσουμε το βαρύ πυροβολικό Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Εποχή για κεράσματα και γλυκά και, πριν πέσουμε με τα μούτρα σε μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και πουτίγκες, είπα να πρωτοτυπήσω χειμωνιάτικα μ’ ένα …



Παγωμένο τσιζκέικ μπανόφι      







υλικά:
300 γρ. μπισκότα Digestive
2 κουταλιές ελαιόλαδο
50 γρ. κουβερτούρα
6 γινωμένες μπανάνες
450 γρ. τυρί κρέμα (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
350 γρ. dulce de leche
κουβερτούρα για το γαρνίρισμα







Το dulce de leche, έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα που πωλείται σε κονσέρβα στα σούπερ μάρκετ και μας βγάζει από μεγάλο μπελά.






Λυώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί ή στα μικροκύματα.

Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα και τα αλέθουμε στην κουζινομηχανή.

 Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη λυωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε για 1΄-2΄ ακόμη, για να αναμειχθούν.








Λαδώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, στρώνουμε  τον πυθμένα με αντικολλητικό χαρτί και λαδώνουμε και το χαρτί. 

Αδειάζουμε και στρώνουμε το αλεσμένο μπισκότο.










Καθαρίζουμε την κουζινομηχανή και ρίχνουμε τις μπανάνες κομμένες σε κομμάτια.

 Προσθέτουμε το μισό τυρί κρέμα και πολτοποιούμε ελαφρά. 

Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και πολτοποιούμε καλά.











Προσθέτουμε το καραμελωμένο γάλα και συνεχίζουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και το μείγμα να γίνει κρεμώδες.








    
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση του μπισκότου.









    
Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για μια νύχτα. 

Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 1-2 ώρες για να κόβεται. 

Είναι  πρακτικό να κόψουμε όλο το γλυκό σε κομμάτια και, αν δεν το σερβίρουμε όλο, να διατηρήσουμε τα υπόλοιπα κομμάτια στην κατάψυξη.











Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με τριμμένη κουβερτούρα ή κουβερτούρα σε φλοίδες.
                
Σερβίρουμε.





   



 

   

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου