Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Τάρτα με δύο τυριά και τοματίνια …

… “Πάγαινες στον μπακάλη. Καλημέρα κύριε εδωδιμοπώλα! Με κόπτετε λίγο σαλάμιον του ανέμου που πολύ το γουστάρει η μανδάμ να κολατσίσωμεν και βάλτε και τυρί κασκαβέλι να παχύνουμεν».

               Νίκος Τσιφόρος - “Τα παιδιά της πιάτσας”


Εγώ δεν έβαλα σαλάμιον του ανέμου, παρότι πολύ το γουστάρει η μαντμαζέλ, όσο για το τυρί δεν ήταν κασκαβάλι αλλά ένα ημικαπνιστό Αβάλι, που μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον, μαζί με τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά, για να μην παχύνουμεν …



Τάρτα με δύο τυριά και τοματίνια







υλικά:
250 γρ. τυρί κρέμα (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
100 γρ. κίτρινο τυρί (εδώ καπνιστό)
4 κουταλιές σάλτσα πέστο
200 ml κρέμα γάλακτος (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
50 ml γάλα
1 αυγό
τοματίνια
φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι

1 φύλλο ζύμη για τάρτα








Πλένουμε τα τοματίνια (ανάλογα με το μέγεθος 8-10 μέτρια αρκούν) και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βάζουμε σε μπωλ και τα ανακατεύουμε με το χοντροτριμμένο κίτρινο τυρί.







Βάζουμε σε μπωλ το τυρί κρέμα, το αυγό και το πέστο και δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε.







    Λαδώνουμε μια φόρμα για τάρτα (εδώ παραλληλόγραμμη με αποσπώμενο πάτο) και στρώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα δημιουργώντας και τοιχώματα.




Αδειάζουμε τα τοματίνια με το κίτρινο τυρί και τα στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.






Περιχύνουμε με το μείγμα των υγρών υλικών και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα φύλλα από το φρέσκο κρεμμυδάκι.







Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄ περίπου, χρησιμοποιώντας αν χρειαστεί στο τελευταίο δεκάλεπτο τη λειτουργία του θερμού αέρα. 







Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρουμε.





Σερβίρουμε.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου