Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Γουρουνάκι από ψωμί και πραλίνα …

… Σαν το κουτί με τα λουμίνια του Ζήκου, το ένα και μοναχικό, ήταν αυτή η αντικομφορμίστρια φράουλα. Την είδα να κοκκινίζει ανάμεσα στα πράσινα φύλλα που ακόμη κρατούν οι φραουλιές μας, στα μέσα του Νοέμβρη. Στην αρχή νόμισα ότι είχε πέσει κάποιο κόκκινο καπάκι. Κι όμως, όχι.
Ήταν μια μυρωδάτη και ολοκόκκινη φράουλα, που σαφώς έκανε του κεφαλιού της.
Υποκλίθηκα και την έκοψα. Γιατί είχα σταμπάρει εδώ και καιρό ένα παιχνιδοπιάτο για τα ανήψια μου κι έσπαγα το κεφάλι μου τι να βάλω αντί για φράουλα.
Ήταν απλό τελικά. Θα βάλω φράουλα …



Γουρουνάκι από ψωμί και πραλίνα





υλικά:
λευκό ψωμί του τοστ
πραλίνα φουντουκιού
μαύρες σταφίδες ή σταγόνες σοκολάτας
1 φράουλα







Κόβουμε με κουπ-πατ ή μπωλ 2 ισομεγέθη στρογγυλά κομμάτια. Αλείφουμε το ένα με πραλίνα και τα ενώνουμε.
Κόβουμε και ένα μικρότερο κομμάτι.




Αλείφουμε με λίγη πραλίνα το μικρότερο κομμάτι και το κολλάμε στο κεφάλι του γουρουνιού ώστε να παίξει το ρόλο της μύτης. Αλείφουμε την επιφάνειά του με πραλίνα.
Σχηματίζουμε τα μάτια με δυο μακρόστενες σταφίδες.









Με δυο σταφίδες φτιάχνουμε και τα ρουθούνια της μύτης. Με τη φράουλα, κομμένη κατά μήκος σε φετάκια, σχηματίζουμε τα αυτιά.






Δίνουμε το γουρουνάκι στα πιτσιρίκια και διαπιστώνουμε ότι κάθε γενιά έχει το δικό της αγαπημένο εκπρόσωπο της συμπαθούς τάξης των γουρουνιών. Εμείς αγαπούσαμε την πληθωρική γοητεία και τον εκρηκτικό χαρακτήρα της Miss Piggy, η κόρη μου το συνεσταλμένο Piglet, οι ανηψιές μου αναγνώρισαν αμέσως την Πέππα. Και το κακό δεν είναι ότι διδάσκομαι. Είναι ότι γηράσκω.










 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου