Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Καρμπονάρα …

IMG_20180721_145234


… Εμείς όμως ποτέ δεν θα υποπίψουμε σε τοιούτο σφάλμα - για να μην πω έγκλημα καθοσιώσεως και σου πέσει βαρύ.
Και θα φτιάξουμε την καρμπονάρα όπως ορίζει ο κυρ-Τζενάρος, αυτός που έμαθε στο Τζέιμι τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας …



Καρμπονάρα



IMG_20181014_135820



υλικά:
200 γρ. μπέικον
3 αυγά
παρμεζάνα ή πεκορίνο
250 γρ. σπαγγέτι
μαύρο πιπέρι








Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν για την καρμπονάρα το guanciale, εμείς το μπέικον αλλά έχω δοκιμάσει και την αντικατάστασή του από σύγκλινο με εξαίρετο αποτέλεσμα.


Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το ροδίζουμε σε 3 κουταλιές λάδι, σε σκεύος που να χωράει όλο το φαγητό.



IMG_20181014_133640IMG_20181014_133644



Παράλληλα βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το τριμμένο τυρί.

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα περνάμε με πηρούνα στο σκεύος με το μπέικον και ανακατεύουμε.



IMG_20181014_133653IMG_20181014_134102IMG_20181014_134158


Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να έχουμε μια ρευστή σάλτσα.



IMG_20181014_134607IMG_20181014_134702



Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο τριμμένο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



IMG_20181014_135805IMG_20181014_135809IMG_20181014_135853IMG_20181014_135846IMG_20181014_135823IMG_20181014_135908






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου