Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Μακαρονοσαλάτα με τρίχρωμες βίδες …

 
…Τώρα τα ποτοφαγάδικα, στη δεξιά πλευρά της Αιόλου, είναι γεμάτα από νεαρόκοσμο, που πίνει καπουτσίνο ή βότκα με πάγο και τρώει σαλάτες με πολύχρωμα μακαρόνια που θυμίζουν σερπαντίνες της απόκριας …

Πέτρος Μάρκαρης – Βασικός μέτοχος


   
                     Μακαρονοσαλάτα με τρίχρωμες βίδες


                         υλικά: 
                                    300 γρ. χρωματιστές βίδες
                       200 γρ. ημίσκληρο τυρί σε κομμάτι
                               200 γρ. ζαμπόν σε κομμάτι          
                     300 γρ. ανάμεικτα λαχανικά (εδώ κατεψ.)          
                            100 γρ. καλαμπόκι (από κονσέρβα)
                                          450 ml μαγιονέζα

      προαιρετικά: αγγουράκι τουρσί


 



Βράζουμε τις βίδες μαζί με τα ανάμεικτα λαχανικά σε άφθονο αλατισμένο νερό al dente. 

Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.






   Κόβουμε το τυρί και το ζαμπόν σε κυβάκια.





Βάζουμε σε μεγάλο σκεύος τα ζυμαρικά με τα λαχανικά και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

 Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το αγγουράκι τουρσί αν θέλουμε, το τυρί και το ζαμπόν και ανακατεύουμε καλά και προσεκτικά.
 

 
Ρίχνουμε τη μισή μαγιονέζα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και την υπόλοιπη. 

Κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα και βάζουμε τη μακαρονοσολάτα στο ψυγείο.

 

 
Σερβίρουμε.
 
 
 
 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου