… Ο ένας τρώει τις ελιές,
η άλλη ούτε να τις βλέπει.
Εκείνος θέλει πιπεριές,
εκείνη δεν το επιτρέπει …
Ο Ιρλανδός κι ο Ιουδαίος μια χαρά συνεννοήθηκαν, ο άντρας μου κι η κόρη μου αδυνατούν να συμφωνήσουν. Τα γούστα τους στο φαγητό είναι εντελώς διαφορετικά κι εκείνοι υπερασπίζονται με πάθος τη διαφορετικότητά τους μονομαχώντας υπέρ βωμών και φαγητών. Κι εγώ στη μέση να προσπαθώ να συνδυάσω τα ασυνδύαστα και να συμβιβάσω τα ασυμβίβαστα. Βαρέθηκα να παριστάνω τον pontifex maximum.
Όπως και στο Εθνικό λαχείο, ο ένας στους δύο κερδίζει …
Πίτσα α λα πουτανέσκα
υλικά:
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα
4 αντζούγιες σε λάδι
2 κουταλιές κάππαρη ξαρμυρισμένη
40 γρ. ελιές Καλαμών σε ροδέλες
5 τοματάκια ολόκληρα ξεφλουδισμένα (από κονσέρβα)
γραβιέρα ή ρεγκάτο
ρίγανη
1 ζύμη για πίτσα (εδώ έτοιμη)
προαιρετικά: σπαράγγια ή κολοκυθάκια
Κόβουμε σε κυβάκια τη μοτσαρέλα και την αφήνουμε να στραγγίξει πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Στραγγίζουμε τα τοματάκια, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε μπωλ.
Προσθέτουμε τις αντζούγιες, την κάππαρη, λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο σχήμα και τη ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Αλείφουμε τη ζύμη με το μείγμα της τομάτας αφήνοντας ένα κενό πλαίσιο γύρω-γύρω.
Σκορπίζουμε τις ελιές.
Η ιταλική συνταγή εμπλούτιζε την πίτσα με σπαράγγια, εγώ προτίμησα λεπτές ροδέλες από τρυφερό κολοκυθάκι.
Σκορπίζουμε και τα κυβάκια της μοτσαρέλας και τρίβουμε από πάνω γραβιέρα.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου για 20΄-25΄.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου