… Θα πέσω μια, θα πέσω δυο,
θα κλάψω μια, θα κλάψω δυο,
στο τέλος θα την ξηλώσω τη χαζοκουρτίνα που έβαλες στη μπαλκονόπορτα και με περδικλώνει στα ποδάρια.
Γιατί εγώ φίλε μου δε βγαίνω μια φορά τη μέρα στη βεράντα να ρεμβάσω ή να λιαστώ. Όλη την ώρα μέσα-έξω είμαι. Κάτι να πάρω, κάτι ν’αφήσω, κάτι να βγάλω, να τα δεκαπέντε δρομολόγια την ημέρα. Τα μισά να σκοντάψω μου φτάνει.
Γι’ αυτό και θα κόψω τη γόρδια κουρτίνα, θα την ξηλώσω εκ βάθρων. Κι όσο υπάρχουν ακόμη καλαμάκια, θα φτιάξω μια δική μου …
Κουρτίνα από καλαμάκια
υλικά:
720 πλαστικά καλαμάκια (εδώ χοντρά, όχι σπαστά)
1 κουβάρι χοντρή κλωστή
80-100 πλαστικές ή ξύλινες χάντρες
σύρμα
κανάλι για καλώδια
Ξεκινάμε μετρώντας τις διαστάσεις της μπαλκονόπορτας.
Μια μονή μπαλκονόπορτα έχει συνήθως πλάτος 80 εκ. και ύψος 2 μέτρα.
Χωρίζουμε τα καλαμάκια ανάλογα με τα χρώματά τους και τους συνδυασμούς που θέλουμε να έχουμε.
Εμείς επιλέξαμε ομοιόχρωμες λωρίδες κάθετα και φτιάξαμε κάθε λωρίδα από καλαμάκια ίδιου χρώματος.
Κόβουμε το σκοινί υπολογίζοντας ότι θα κρεμαστεί πάνω από τη μπαλκονόπορτα και πρέπει να υπάρχει κι ένα μικρό περιθώριο, οπότε 2 μέτρα και 15 εκ. είναι μια καλή διάσταση.
Κόβουμε 80 ίδια κομμάτια κλωστής.
Αν είναι λεπτή, τη βάζουμε διπλή.
Κόβουμε ένα κομμάτι σύρμα σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από το καλαμάκι και λυγίζουμε τη μία άκρη φτιάχνοντας μια υπερμεγέθη βελόνα.
Κάνουμε στην άκρη μίας κλωστής ένα μεγάλο κόμπο και περνάμε την άλλη άκρη της στη βελόνα.
Περνάμε πρώτα 1 ή 2 χάντρες για να αποκτήσει βάρος η κλωστή κι ύστερα 9 καλαμάκια στα χρώματα που διαλέξαμε.
Κρεμάμε τις έτοιμες λωρίδες για να μη μας φύγουν τα καλαμάκια.
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε συνολικά 80 λωρίδες.
Βγάζουμε το καπάκι από το κανάλι για καλώδια και κόβουμε με ψαλίδι ή χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι 80 εγκοπές με απόσταση 1 εκ. μεταξύ τους.
Περνάμε σε κάθε εγκοπή την κλωστή που προεξέχει από κάθε λωρίδα και στερεώνουμε.
Κλείνουμε το κανάλι με το καπάκι του και περνάμε στην πίσω όψη του κολλητική ταινία.
Στερεώνουμε πάνω από τη μπαλκονόπορτα.
Και ιδού …
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου