Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Ανοιχτό σάντουϊτς με σαλάτα σολομού …

… Ανοιχτά παράθυρα επιτέλους, κλειστές ομπρέλες, ανοιχτές μπαλκονόπορτες να μπει το καλοκαίρι,  ανοιχτές καρδιές, ανοιχτά σάντουιτς …

 

Ανοιχτό σάντουϊτς με σαλάτα σολομού

 

SAM_7555


υλικά:
1 κόκκινο κρεμμύδι
1/4 κούπας χυμός λεμονιού ή λευκό ξύδι
1/2 κουτ. τσαγιού αλάτι

1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
1/2 κούπα σέλερυ σε ροδέλες
1 κουταλιά ξανθές σταφίδες κομμένες

1/4 κούπας τυρί κότατζ

2 κούπες σολομός (ή τόνος)

ψωμί ολικής άλεσης

λίγη ρόκα ή βαλεριάνα





Ξεκινάμε φτιάχοντας ένα γρήγορο τουρσί με το κρεμμύδι.

 Το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το βάζουμε σε μπωλ μαζί με το λεμόνι ή ξύδι και το αλάτι. 

Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σταθεί για τουλάχιστον 30΄.



IMG_20180602_120745
IMG_20180602_120930
IMG_20180602_120944



Βάζουμε σε μπωλ τις σταφίδες, το σέλερυ (εμείς το  αντικαταστήσαμε με αγγούρι σε κυβάκια) και τα καρύδια.

Προσθέτουμε το κότατζ που παίζει το ρόλο μαγιονέζας και δένει τα υπόλοιπα υλικά, δίνοντας κρεμώδη υφή, καλή πρωτεΐνη και ελάχιστα λιπαρά. 

Νοστιμίζουμε με 1-2 κουταλιές χυμό λεμονιού και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.



IMG_20180602_130718
IMG_20180602_130855
IMG_20180602_131101



Σολωμό είχαμε ένα κεφάλι και μια ουρά. 

Αντί για το συνηθισμένο μας ατμομάγειρα, αυτή τη φορά τον έβαλα σε πυρίμαχο σκεύος με αλάτι, πιπέρι και λίγο άσπρο κρασί. 

Στο φούρνο για 20΄ περίπου κι ύστερα γι άλλα 5΄ στη λειτουργία του αέρα να πάρει χρώμα και να ξεροψηθεί.



IMG_20180602_130052
IMG_20180602_130109



Ξεψαχνίζουμε το σολομό και τον σπάμε με πηρούνι σε μικρότερα κομμάτια. 

Τον προσθέτουμε στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε.

Μπορούμε να φτιάξουμε αποβραδίς τη σαλάτα, να την αφήσουμε στο ψυγείο και να συναρμολογήσουμε τα σάντουιτς την επόμενη μέρα.



IMG_20180602_131727
IMG_20180602_134828

 

Φρυγανίζουμε ελαφρά το το ψωμί, το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε σε κάθε φέτα 2-3 κουταλιές σαλάτα.



SAM_7536
SAM_7540



Συνεχίζουμε με λίγο ή περισσότερο κρεμμύδι τουρσί.



SAM_7544
SAM_7542
SAM_7543




Τελευταία βάζουμε τα φύλλα ρόκας, βαλεριάνας, ακόμη και τρυφερό σπανάκι.

 

SAM_7545
SAM_7546
IMG_20180602_140059



Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.



SAM_7549
SAM_7550



Σερβίρουμε.



SAM_7552
SAM_7547
IMG_20180602_141418

SAM_7553









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου