… Τα σοκολατένια αυγά που ανοίγουν τα πιτσιρίκια με ανυπομονησία κρύβουν μέσα τους δώρο-έκπληξη. Μόνο που, καμμιά φορά, η έκπληξη είναι δυσάρεστη και το δώρο άδωρο.
Ενώ οι πατατοκροκέτες μου, είναι γκαραντί. Κρύβουν μέσα τους από ένα κυβάκι τυρί που κάνει κάθε δαγκωνιά απολαυστική …
Πατατοκροκέτες με σπανάκι και φέτα
Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια (αν βάλουμε μοτσαρέλα, αφού την κόψουμε, την αλατίζουμε ελαφρά και την αφήνουμε να στραγγίξει σε σουρωτήρι).
Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να τρυπιούνται καλά με το πηρούνι (περίπου 25΄-30΄). Τις στραγγίζουμε, τις καθαρίζουμε και όσο είναι ακόμη πολύ ζεστές, τις πατάμε με το πρες-πουρέ. Αλατοπιπερώνουμε.
Πλένουμε το σπανάκι και το βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, μόνο με το νερό που έμεινε στα φύλλα του. Μόλις μαραθεί και μαλακώσει, το ψιλοκόβουμε και το σωτάρουμε σε 1-2 κουταλιές λάδι, αφού το αλατοπιπερώσουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Ρίχνουμε στον πουρέ το σπανάκι, τα αυγά, τον άνηθο, τη γραβιέρα τριμμένη στον ψιλό τρίφτη και λίγο αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε το μείγμα προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγη τριμμένη φρυγανιά για να δέσει.
Ανοίγουμε ανάμεσα στις παλάμες μας λίγο από το μείγμα, βάζουμε στη μέση ένα κυβάκι φέτα και το κλείνουμε, δίνοντας σχήμα ατρακτοειδές.
Πλάθουμε και γεμίζουμε με τον ίδιο τρόπο όλες τις κροκέτες. Τις περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά και τις αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί που έχουμε λαδώσει.
Ραντίζουμε τις κροκέτες με λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20΄ περίπου ή μέχρι να αποκτήσουν τραγανή κρούστα. Αν χρειαστεί, χρησιμοποιούμε και τη λειτουργία του αέρα.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου