Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Μπακαλιάρος μπριάμ …

… B.B.
Brigitte Bardot; 
B.B. King; 
Βarbados; 
Bed & Breakfast; 
Ε, τότε τι;

 

Μπακαλιάρος μπριάμ


SAM_3046

 

υλικά:
4 μικρές μελιτζάνες (όχι φλάσκες)
6 τρυφερά κολοκυθάκια
3 πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 πρέζα δυόσμος
1 κουτ. γλ. πελτές ντομάτας
1 κύβος λαχανικών
700 γρ. μπακαλιάρος φιλέτο

 

 

 

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και τα κόβουμε σε μικρές ροδέλες.

 Τα βάζουμε σε μεγάλο ταψί και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φετάκια και τη ντομάτα σε κύβους. 

Αλατοπιπερώνουμε και νοστιμίζουμε με το μαϊντανό και το δυόσμο.


SAM_3031

 SAM_3032

 

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον πελτέ και τον κύβο, διαλυμένους σε 1 ποτήρι ζεστό νερό. 

Περιχύνουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε λίγο λάδι και, αν χρειαστεί, λίγο νερό ακόμη.

 

 SAM_3034

 SAM_3035

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄, ανακατεύοντας 1-2 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

 

SAM_3036

 SAM_3037

 

Μετά τα 40΄ βάζουμε πάνω στα λαχανικά τα φιλέτα μπακαλιάρου, αφού τα αλατοπιπερώσουμε. 

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15΄-20΄.

 

 

SAM_3038

 SAM_3039

 SAM_3041

 

 

Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο.

 

 

SAM_3042

  SAM_3043 

SAM_3045

  SAM_3044

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου