... Μοσχάρι να τρώω λέει, με 1 κούπα λαχανικά λέει, και με δυο κούπες σαλάτα λέει, και με ένα σπιρτόκουτο ανθότυρο λέει.
Λέει, λέει, λέει, όλα τα μετράει, λέει, λέει και ξαναλέει, κι εγώ κάθομαι στο σπίτι μου και κλαίει, η αντάρα στο Λενάκι, σιγά Φωφώ, σκέψου κι εμάς, σιγά Φωφώ, μας τυραννάάάς.
Διότι σε ακούω εγώ αλλά το θέμα είναι να με ακούσεις κι εσύ. Και να με εμπιστευτείς. Και να λάβεις υπόψη αυτά που σου λέω και κυρίως αυτά που βιώνω πριν βγάλεις το χαρτί με τα κουτάκια και το πρόγραμμα. Και καλή μαθήτρια είμαι και υπάκουη και κοπάνες δεν κάνω, αλλά basta cosi. Θα το φτιάξω το μοσχάρι αλλά κιμά. Μαζί με τουρλού, όλα σε ένα νοικοκυρεμένα ...
Κιμάς με λαχανικά τουρλού
υλικά:
450 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 καρότο στον τρίφτη
1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια ή ντομάτα κονκασέ
ή 500 γρ. ημιέτοιμο κατεψυγμένο τουρλού (ή μπριάμ)
Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον κιμά.
Ανακατεύουμε να σωταριστεί και να αλλάξει χρώμα παντού.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο και σωτάρουμε.
Το καρότο στο χοντρό τρίφτη (εδώ ήδη τριμμένο και κατεψυγμένο).
Προσθέτουμε τη ντομάτα (εδώ αποφλοιωμένα ντοματάκια).
Αν θέλουμε, ρίχνουμε έναν κύβο.
Ξεπλένουμε την κονσέρβα της ντομάτας και ρίχνουμε το νερό στον κιμά.
Αλατοπιπερώνουμε, καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15΄.
Προσθέτουμε τα υλικά του μπριάμ (εδώ κατεψυγμένο).
Ανακατεύουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του μπριάμ).
Στο τέλος του μαγειρέματος δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου