... Ήρθε το μπουγιουρντί του ΕΝΦΙΑ, ήρθε το μπουγιουρντί του ρεύματος, ήρθε το μπουγιουρντί του νερού, ήρθε το μπουγιουρντί της εφορίας, ήρθε το μπουγιουρντί του σέρβις και της ασφάλειας, ήρθε και το αυθεντικό να με παρηγορήσει ...
Μπουγιουρντί
υλικά:
1 κομμάτι φέτα (ολόκληρο)
1 μικρή ντομάτα
1 καυτερή πιπερίτσα
μπούκοβο (εδώ γλυκό)
κασέρι ή άλλο τυρί (εδώ γραβιέρα αγελάδος)
ρίγανη
Σε ένα πήλινο ή άλλο πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και βάζουμε τη φέτα ολόκληρη. Τη δική μου πρόλαβε και την κομμάτιασε με τα ίδια του τα χέρια ένας καλικάντζαρος.
Βάζουμε από πάνω τη ντομάτα σε ροδέλες και την καυτερή πιπερίτσα σε κομμάτια (αν αντέχουμε μαζί με τα σπόρια).
Ρίχνουμε μπούκοβο και τρίβουμε από πάνω όσο τυρί θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 10΄ περίπου.
Στο δικό μου air fryer 5΄στους 190 βαθμούς ήταν υπεραρκετά.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και λίγο μπούκοβο ακόμη.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου