... Εντάξει, όπως όλοι οι αρχάριοι ή οι λιχούδηδες, το πρώτο πράγμα που φτιάξαμε κι εμείς στον air fryer ήταν οι γνωστές κατεψυγμένες πατάτες - οι french fries οι κοσμαγάπητες, που όντως έγιναν τραγανές και κριτσανιστές και λαχταριστές όπως στα κακά φαστφουντάδικα.
Ας δούμε τώρα πώς θα τα πάει και με τις ντόπιες πατάτες ...
Πατάτες ψητές στον air fryer
υλικά:
500 γρ. πατάτες
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά ρίγανη
προαιρετικά: ξύσμα λεμονιού
100 γρ. φέτα
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες.
Αν θέλουμε και μπορούμε, τις αφήνουμε σε ένα μπωλ με κρύο νερό, να φύγει λίγο άμυλο και να γίνουν πιο τραγανές.
Τις στεγνώνουμε πολύ καλά και τις κόβουμε σε μέτριους κύβους.
Βάζουμε σε ένα μπωλ αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη, ρίγανη και ξύσμα λεμονιού.
Ρίχνουμε τις πατάτες και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά να αρτυθούν.
Προθερμαίνουμε τον air fryer για 5΄ στους 200 βαθμούς κελσίου.
Βάζουμε τις πατάτες απευθείας στο σκεύος του air fryer ή στο ειδικό χάρτινο ταψάκι μιας χρήσης (πωλούνται στα σούπερ μάρκετ σε 25άδες).
Ψήνουμε για 10΄ στους 200 βαθμούς κελσίου.
Κουνάμε το σκεύος να ανακατευτούν οι πατάτες και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για άλλα 10΄ περίπου.
Τρίβουμε με το χέρι τη φέτα και ψήνουμε για 1΄ ακόμη.
Εδώ τρύπωσε και το μπλε τυρί, που μόνο στο πρωινό δεν τρώει μέχρι στιγμής ένας πού 'χα μια συνεργασία.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου