... Τα έβαλα κάτω και τα υπολόγισα. Τι τρώμε παραδοσιακά με τη φακή; Σαρδέλες του κουτιού, ελιές, λίγο στουμπισμένο κρεμμύδι οι πιο γενναίοι κι είμαστε πασάδες.
Γιατί να μην τα βάλω όλα αυτά σε μια σαλάτα; Χωρίς βρασίματα και μπελά στους 39 βαθμούς - δεν ξέρω τι με καίει πιο πολύ, ο ήλιος ή το ρεύμα. Να φάμε και κάτι να μας πιαστεί, η ζέστη εξαντλεί, η κλεισούρα και το άγχος επίσης ...
Φακές σαλάτα με σαρδέλες και ελιές
υλικά:
1 κονσέρβα φακές
1 κονσέρβα σαρδέλες
μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
τοματίνια
ελιές
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Στραγγίζουμε τις φακές και βγάζουμε τις σαρδέλες από το λάδι ή την άλμη της κονσέρβας.
Φτιάχνουμε σε μεγάλο μπωλ λίγο ή περισσότερο λαδόξυδο, με 3 κουταλιές λάδι και 1 ή 1 ξύδι (ή πολλαπλάσιά τους), αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τις φακές και τις σαρδέλες σε μικρότερα κομμάτια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τοματίνια κομμένα στη μέση ή στα 3, μαϊντανό, κρεμμύδι αν θέλουμε και τις ελιές ξεκουκουτσιασμένες. Στη δική μου σαλάτα έκατσε να ξαποστάσει και μια περαστική αντράκλα που παράκουσε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου