Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Τρουφάκια σοκολάτας με μπισκότα και μπανάνα ...

 ... Κι αν παρήλθον οι χρόνοι οι αναγραφόμενοι στη συσκευασία δε χάλασε κι ο κόσμος. Παγκοσμίως έχουν χαλαρώσει οι άνθρωποι, αλλά και οι ειδικοί, σχετικά με τα Ανάλωση έως και τα Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από. Τόνοι τροφίμων χωρίς κανένα πρόβλημα κατέληγαν και καταλήγουν στα σκουπίδια, αμέσως μόλις περάσει έστω και μια μέρα από την αναγραφόμενη ημερομηνία.
Δε θέλω να σε σοκάρω αλλά τρώω γιαούρτια ένα μήνα μετά και είναι μια χαρά, όπως και τα ζυμαρικά ή τα δημητριακά έξι μήνες μετά, ο κανόνας που συστήνεται πια είναι να εμπιστευόμαστε τη μύτη και τα μάτια μας: αν κάτι χάλασε, θα το καταλάβουμε αμέσως και δεν θα το καταναλώσουμε.
Πάντως τα μπισκότα δε χαλάνε, στεγνά είναι, διπλοψημμένα είναι και δικαιούνται μια παράταση ζωής ή μια μετενσάρκωση σε τρουφάκια ...


Τρουφάκια σοκολάτας με μπισκότα και μπανάνα



υλικά:
400 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
3 γινωμένες μπανάνες

κουβερτούρα
 για τη διακόσμηση: λευκή κουβερτούρα

 

 

 

Αλέθουμε τα μπισκότα λίγα-λίγα στο multi και τα βάζουμε σε μπωλ.

 


 

Πολτοποιούμε τις μπανάνες με πηρούνι ή στο multi μια και το λερώσαμε ήδη.

 

 

 

Τις ρίχνουμε στο τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε αρχικά με σπάτουλα.

 

 

 

 

Ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη πάστα.

 

 

 

Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθουμε μπαλάκια.

  

 

Λυώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί ή στα μικροκύματα.

 

 

 

 

Βουτάμε τα μπαλάκια ζύμης στη σοκολάτα να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.

 Τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

 

 

 

 

 Τα αφήνουμε να σταθεροποιηθούν σε οποιοδήποτε σημείο του παγωμένου μας σπιτιού, ή στο ψυγείο.

 

 

 

Διακοσμούμε τα τρουφάκια με λεπτές γραμμές λυωμένης κουβερτούρας, εδώ λευκής.

 

 

 

Τρατάρουμε.

 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου