Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Τορτελίνι στο φούρνο με μπρόκολο και τυριά ...

 ... Και βέβαια να μην τρώτε συνέχεια κρέας, ειδικά έτσι που δεν προφταίνετε όχι να μαγειρέψετε αλλά ούτε καν να φάτε. Μπρόκολο μου ζήτησες, μπρόκολο θα λάβεις. Μαζί με ζυμαρικό σ' ένα χορταστικό και θρεπτικό πιάτο ...


Τορτελίνι στο φούρνο με μπρόκολο και τυριά



υλικά:
450 γρ. μπουκετάκια από μπρόκολο (εδώ κατεψυγμένο)
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά βούτυρο/μαργαρίνη
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κούπα τριμμένο τυρί (εδώ έμμενταλ)

500 γρ. τορτελίνι (εδώ φρέσκα)





Βράζουμε το μπρόκολο σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να τρυπιέται.

Το βγάζουμε σε πιάτο.




Στο ίδιο νερό βράζουμε τα τορτελίνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. 

Πριν τα στραγγίξουμε, κρατάμε μία κούπα από το νερό τους.

 

 



Λυώνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε το σκόρδο.

Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρότερα μπουκετάκια.


   



 

Το ρίχνουμε στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και το σωτάρουμε 4'-5'.

 

 


 

Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε τα τορτελίνι.





Προσθέτουμε το μπρόκολο και ανακατεύουμε απαλά.






Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος.





Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 15' περίπου.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.






Χρησιμοποιούμε το γκριλ για να γκρατινάρουμε την επιφάνεια.





Σερβίρουμε με λίγη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου