Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

Πατατομπουρέκια με φέτα ...

 ... Ασφαλώς και το ξέρω πως δεν είναι τα ίδια. Διότι τα μπουρέκια γίνονται με φύλλο και συνήθως έχουν κυλινδρικό σχήμα όπως οι φλογέρες. Οι Αμερικάνοι όμως, που είναι μοντέρνοι άνθρωποι και δεν κολλάνε στα στερεότυπα, μια χαρά προτείνουν συνταγή για Potato - Feta Bourekas, μια χαρά σου έρχεται και σένα που δε βρίσκεις φύλλο ούτε με φανουρόπιτα ...


Πατατομπουρέκια με φέτα





υλικά:
2 πατάτες
τριμμένη φέτα (από μισή έως 1 κούπα)
1 μικρό τρυφερό φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 αυγό

προαιρετικά: λίγο τριμμένο ημίσκληρο τυρί

1 φύλλο σφολιάτα
1 αυγό
παπαρουνόσπορος, μαυροσούσαμο ή σουσάμι






Βράζουμε ή ψήνουμε τις πατάτες ολόκληρες, μέχρι να τρυπιούνται.

Εγώ, για να αποφύγω κατσαρόλια, φούρνους και λάντζες, προτιμώ να τις τρυπήσω πολλές φορές με πηρούνι και να τις βάλω στο φούρνο μικροκυμάτων για 3΄-4΄ κάθε φορά, μέχρι να μαλακώσουν.







Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις πατάμε με πηρούνι.

Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. 





Ρίχνουμε το αυγό, το ημίσκληρο αν θέλουμε, και ανακατεύουμε καλά. 







Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.






Μοιράζουμε τη γέμιση στη μία πλευρά τους.






Διπλώνουμε σχηματίζοντας τριγωνικά πιτάκια και κλείνουμε τις άκρες πατώντας με πηρούνι ή φτιάχνοντας κορδονάκι.







Αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Αφήνουμε τα πιτάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 30΄.

Τα αλείφουμε καλά με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και/ή ή μαυροσούσαμο/σουσάμι.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 20΄-25΄.









Σερβίρουμε.





















Ο Αχμέτ είχε έτοιμη την απάντηση. "Ξύπνα, αυτό που εσείς λέτε πίτα είναι μπουρέκι. Εσείς λέτε το μπουρέκι πίτα και κολλήσατε και στο ντονέρ το όνομα 'ντονέρ με   πίτα' ".

                                        Πέτρος Μάρκαρης - Η τέχνη του τρόμου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου