Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021

Τηγανίτα πατάτας γεμιστή με κιμά λουκάνικου και τυρί ...

 ... Άντε επιτέλους, να το σηκώσει κάποιος το τιμημένο, να σφυρίξει τη λήξη αυτός που μαζεύει τις πανευρωπαϊκές κατάρες και βρισιές, να σχολάσει ο γάμος να μαζευτούμε σπίτια μας.
Που έτσι κι αλλιώς σπίτια μας μαζευόμαστε εμείς οι δυο οι φίλοι, ξέχνα τα καφενεία και τις ψησταριές, κοντεύουμε να τα εκατοστήσουμε τα κρούσματα τα ημερήσια πια.
Βεράντα έχουμε, 
τηλεόραση μεγάλη και μπύρες κρύες. Το συνοδευτικό θα το φροντίσω εγώ, τηγανητό, αμαρτωλό και απολύτως ταιριαστό με την περίσταση.
Α, κι όταν λέμε να το σηκώσει κάποιος, εννοούμε κάποιος Ιταλός γιατί τα λιοντάρια βρυχώνται και τα τρία άδικα. Κυριολεκτικά ...


Τηγανίτα πατάτας γεμιστή με κιμά λουκάνικου και τυρί



υλικά:
1 χωριάτικο λουκάνικο
2 μεγάλες πατάτες
1-2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
τριμμένο τυρί (εδώ ημίσκληρο με χαμηλά λιπαρά)






Αφαιρούμε το εξωτερικό περίβλημα του λουκάνικου και κόβουμε σε κομμάτια το εσωτερικό, ώστε να γίνει σαν κιμάς.




Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.

Τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε να βγάλουν την υγρασία τους.




Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε το λουκάνικο.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, σπάζοντάς το σε μικρότερα κομμάτια μέχρι να ροδίσει καλά και να βγάλει το λίπος του (περίπου 7-10΄).

Βγάζουμε το λουκάνικο σε πιάτο αφήνοντας το λίπος του στο τηγάνι.







Στύβουμε καλά με το χέρι μας τις πατάτες να φύγουν τα υγρά τους.

Τις ρίχνουμε στο τηγάνι και τις πατάμε να απλώσουν καλά και να γίνουν σαν τηγανίτα.






Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄ περίπου, ανασηκώνοντας προσεκτικά τις άκρες για να βεβαιωθούμε ότι οι πατάτες πήραν χρώμα και ψήθηκαν παντού (περίπου 10΄).

Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε πιάτο και βάζουμε την τηγανίτα στο τηγάνι από την άλλη πλευρά.






Μετά από 5΄ απλώνουμε στη μισή τηγανίτα τη σάλτσα ντομάτας.

Βάζουμε από πάνω τον κιμά του λουκάνικου.





Ρίχνουμε μια χούφτα τριμμένο τυρί.





Μόλις ψηθεί και η κάτω πλευρά, καλύπτουμε προσεκτικά τη γέμιση γυρίζοντας την υπόλοιπη τηγανίτα επάνω της.

Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να λυώσει το τυρί.





Σερβίρουμε αμέσως.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου