Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021

Μπισκότα με μαρμελάδα πορτοκάλι ...

 ... Αν ήταν γεμιστό θα είχε στη μέση μαρμελάδα. Αυτό το μπισκότο όμως, έχει μέσα τη μαρμελάδα. Και ναι, μπορείς να το φτιάξεις αφού δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω από στοιχειώδη υλικά, ένα μπωλ κι ένα κουτάλι. Άντε και μια σπάτουλα, άμα σου βρίσκεται  ...


Μπισκότα με μαρμελάδα πορτοκάλι





 υλικά:
200 γρ. κόκκινη φαρίνα
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. μαρμελάδα (εδώ πορτοκάλι)
70 γρ. μαργαρίνη
1 αυγό
100 γρ. καστανή ζάχαρη





Λυώνουμε τη μαργαρίνη στα μικροκύματα. 

Τη ρίχνουμε σε μπωλ με τη μαρμελάδα. 

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.




Ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε ξανά.





Τελευταία ρίχνουμε τη φαρίνα με το μπέικιν και ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης.





Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί σε κάποια απόσταση η μία από την άλλη, επειδή θα απλώσουν στο ψήσιμο.





Αν θέλουμε, εμπλουτίζουμε τη μισή ζύμη με σταγόνες σοκολάτας.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 12΄-15΄. 





Τρατάρουμε.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου