Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Κεφτέδες με λαχανικά σε κουρκούτι κρέπας ...

 ... Δεν ξέρω τι βάτραχοι είναι αυτοί που κρύβονται σε τρύπες και βάφτισαν την αγγλική συνταγή toad in the hole. Σ' εμάς εδώ τα μπακακάκια δεν κρύβονται, είναι παντού. Στη λίμνη, στις λαγκάτσες, μας παίρνουν τ' αυτιά κάθε που σουρουπώνει κι ίσως γι' αυτό καταλήγουν πιάτο για τουρίστες.
΄Όπως και νά 'χει το toad in the hole είναι ένα δημοφιλέστατο αγγλικό πιάτο που γίνεται συνηθέστερα με λουκάνικα που περιχύνονται με χυλό για 
Yorkshire pudding και ψήνονται όλα μαζί. Γίνεται και με κρέας, μάλιστα ανακυκλώνει εντυπωσιακά κρέας που περίσσεψε. Εμείς το δοκιμάσαμε με κεφτεδάκια και λαχανικά και κοάξαμε από ενθουσιασμό ...


Κεφτέδες με λαχανικά σε κουρκούτι κρέπας





υλικά:
8-10 κεφτεδάκια (εδώ έτοιμα)

Για τα λαχανικά:
90 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά σπόροι κορίανδρου
1-2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
1-2 πιπεριές (εδώ κόκκινη και μισή πράσινη)
2 μικρές ντομάτες

Για το χυλό:
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1/2 κουτ. τσ. αλάτι
2 μεσαία αυγά
175 ml κρύο γάλα





Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.

Διαλέγουμε ένα σκεύος που μπορεί μετά το μάτι της κουζίνας να μπει και στο φούρνο. Ιδανικά χρησιμοποιούμε ένα cast iron skillet.


Κόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε μέτρια κομμάτια.

Κοπανάμε στο γουδί τους σπόρους του κορίανδρου.




Λυώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τον κορίανδρο. 

Σωτάρουμε 2΄-3΄ να βγάλει το άρωμά του.





Προσθέτουμε τα λαχανικά.

Τα σωτάρουμε 5΄, να μαλακώσουν και αλατοπιπερώνουμε.





Βάζουμε ανάμεσά τους τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά πριν τα γυρίσουμε προσεκτικά.





Βάζουμε σε μπωλ το αλεύρι και ρίχνουμε το αλάτι και τα αυγά.





Προσθέτουμε το γάλα και δουλεύουμε πολύ καλά το μείγμα με τον αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι και να γίνει ένας λείος χυλός.





Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια και τα λαχανικά με το χυλό. 





Βάζουμε αμέσως το σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο και επιλέγουμε τη λειτουργία του θερμού αέρα.





Ψήνουμε για 20΄-25΄.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου για 5΄-10΄.




Σερβίρουμε.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου