Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Πένες με μπρόκολο και σάλτσα φυστικιού …

… Ζυμαρικά και χαρτί τουαλέτας δεν έσπευσα να αγοράσω για να υψώσω τείχος ασφαλείας στην αποθήκη και την τροφοθήκη μου και να ξεγελάσω την απολύτως λογική ανασφάλεια που προκύπτει σε καταστάσεις όπως η πρωτόγνωρη που βιώνουμε. 
Χρησιμοποιώντας λοιπόν το σταθερό στοκ ζυμαρικών μου, θα προχωρήσω σε μία διαφορετική συνταγή που θα μας βγάλει λίγο από τη μαγειρική ρουτίνα …



Πένες με μπρόκολο και σάλτσα φυστικιού 








υλικά:
225 γρ. πένες ολικής άλεσης
250 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου (εδώ κατεψυγμένο)
μπούκοβο γλυκό
1/4 κούπας λευκό ξύδι
2 κουταλιές φυστικοβούτυρο
2-3 κουταλιές σάλτσα σόγιας
φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 κούπα ψημμένα φυστίκια






Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. 

Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν και να κρυώσουν.









Αν έχουμε φρέσκο μπρόκολο, το πλένουμε καλά και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια.

Ζεσταίνουμε σε σωτέζα 1 κουταλιά ηλιέλαιο, ρίχνουμε το μπούκοβο και το σωτάρουμε 2΄-3΄ .









Μόλις βγάλει τη χαρακτηριστική πικάντικη μυρωδιά του προσθέτουμε το μπρόκολο και σωτάρουμε.

Ρίχνουμε 3/4 κούπας νερό, καπακώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για 10΄.











Αφαιρούμε το καπάκι, ελέγχουμε αν μαλάκωσε το μπρόκολο και αν χρειάζεται μαγειρεύουμε 2΄-3΄ ακόμη, για να εξατμιστούν τυχόν υγρά.

 Θέλουμε το μπρόκολο τραγανό και όχι παραβρασμένο. 

Προσθέτουμε τα μισά φυστίκια.










Βάζουμε σε σαλατιέρα τις άλλες 2 κουταλιές ηλιέλαιο και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο. 

Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη.

Προσθέτουμε το ξύδι και τη σάλτσα σόγιας και αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά.










Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα υπόλοιπα φυστίκια και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.









Σερβίρουμε.

































                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου