Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Μοσχάρι με αρακά ...

 ... Μεγαλώσαμε και οι επιθυμίες μας έγιναν ανάγκες. Μάλιστα. Κι ύστερα μεγαλώσαμε κι άλλο και οι ανάγκες μας έγιναν επιθυμίες. Τι να κάνουμε, θα το κάνουμε.
Και το καφεδάκι θα φτιάξουμε, και τα πιάτα θα πλύνουμε, και το σφουγγαρόπανο θα στύψουμε, και τούμπες θα κάνουμε και τους υδατάνθρακες θα περιορίσουμε αφού μας επιβάλλεται. Και σιγά τη θυσία δηλαδή. Δε λέω, ωραίο το γιουβέτσι, και με πρόβειο, και με γαλοπούλα, και με χυλοπιτάκι, ακόμη και σκέτο, αλλά και 
με αρακά το μοσχαράκι γίνεται αριστούργημα ...



Μοσχάρι με αρακά





υλικά:
800 γρ. μοσχάρι 
650 γρ. αρακάς
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή ολόκληρα ντοματάκια
1 κουταλιά τοματοπελτές
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1,5 κούπα ζεστό νερό ή ζωμός

1-2 καρότα
άνηθος ψιλοκομμένος

προαιρετικά: 1 πατάτα




Κόβουμε το μοσχάρι σε μέτρια κομμάτια.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ροδίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι ν' αλλάξει χρώμα. 




Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε μαζί για 5΄. 





Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ και το νερό ή το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε αναλόγως.

Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά (περίπου 40΄-45΄).





Ρίχνουμε τον αρακά, τον άνηθο, τα καρότα σε ροδέλες και, αν θέλουμε, μια πατάτα σε μέτρια κομμάτια.

 Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, αν χρειάζεται.





Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί και ο αρακάς (περίπου 30΄).

Στο τέλος του μαγειρέματος ελέγχουμε το ζουμί του φαγητού.

 Αν χρειάζεται, βγάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε πιο δυνατή φωτιά για να χυλώσει η σάλτσα.




Σερβίρουμε.




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου