Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Πίτα με τυρί, ελιές και αντσούγιες …

… Ποιητική αδεία να το δεχτώ να ονομάζουν αυτή την πίτα ‘Πίτα της Σισιλιάνας’ , λόγω των υλικών της που είναι παρόμοια με της σιτσιλιάνικης πίτσας ‘Sfincione’ (αλλά και της διάσημης ναπολιτάνικης μακαρονάδας a la puttanesca).
Κι αφού έχουμε εξασφαλίσει την ποιητική άδεια, ας την ποιήσουμε …


Πίτα με τυρί, ελιές και αντσούγιες


   



   
υλικά:
150 γρ. τριμμένο ημίσκληρο τυρί ή ξηρή μοτσαρέλα
7-8 φιλέτα αντσούγιας (σε λάδι)
ροδέλες ελιάς Καλαμών      
1 τομάτα ή 3-4 τοματίνια
8-10 φυλλαράκια ρόκας (εδώ άγρια και ήμερη)
2 κουτ. σούπας τοματοπελτές
φύλλα κρούστας (εδώ 2 έτοιμα πολλαπλά και προβουτυρωμένα*)






Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά μας και κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια ή τα τοματίνια στη μέση.


      

 
   
Ξεχωρίζουμε τα δύο φύλλα και απλώνουμε στο κάτω φύλλο τον τοματοπελτέ.







Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί και σκορπίζουμε τα φιλέτα της αντσούγιας σε κομμάτια. 







Ρίχνουμε τις ελιές και απλώνουμε από πάνω τα φύλλα της ρόκας.







Αραδιάζουμε από πάνω τη ντομάτα ή τα τοματίνια.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.






Καλύπτουμε με το δεύτερο πολλαπλό φύλλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου και στη λειτουργία του αέρα για 40΄-45΄.






Σερβίρουμε.



     
     

 
      
 
*Κυκλοφορούν στο εμπόριο κατεψυγμένα φύλλα κρούστας ήδη ανοιχτά, βουτυρωμένα και τσαλακωμένα ώστε να σχηματίζουν ένα πολλαπλό φύλλο κρούστας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου