Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Τάρτα με κατίκι και παντζάρια …

… Μέσω Λαμίας πήγες στην Αθήνα και δεν ήξερες και την έκφραση - που χρησιμοποιείται, όπως λέει το slang.gr, για την επίτευξη ενός στόχου εν μέσω χρονοβόρων τε και ασκόπων διαδικασιών αμφισβητούμενης ισχύος και χρησιμότητος.
Ελπίζω ο όποιος στόχος σου να επετεύχθη, αν μη τι άλλο πάντως αυτή τη φορά είδες και χάρηκες τη διαδρομή. Θαύμασες τα Μετέωρα, σ’ εντυπωσίασαν τα Τρίκαλα, γνώρισες και τη Λαμία.
Μόνο που ο καινούριος δρόμος δεν περνάει πια από το Δομοκό, να μας φέρεις γυρίζοντας ντόπιο κατίκι για την …


Τάρτα με κατίκι και παντζάρια



υλικά:
3-4 μεγάλα παντζάρια (έτοιμα, βρασμένα)
250 γρ. κατίκι
50 γρ. καρύδια
ξύσμα λεμονιού
θυμάρι
μαϊντανός
1 φύλλο σφολιάτα





Στρώνουμε τη σφολιάτα σε ορθογώνιο ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ή βουτυρωμένο.

 Χαράζουμε ελαφρά ένα πλαίσιο 2 εκ. περιμετρικά και τρυπάμε το εσωτερικό του πλαισίου πολλές φορές με πηρούνι.


 

   Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου και στη λειτουργία του θερμού αέρα, για 20΄. 

Ξεφουρνίζουμε χωρίς να σβήσουμε το φούρνο και αφήνουμε τη σφολιάτα να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τα παντζάρια.

  

Στραγγίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε κύβους. 

Τα σωτάρουμε σε 2 κουταλιές λάδι για 3΄-4΄, αφού τα αλατοπιπερώσουμε και τα αρωματίσουμε με θυμάρι. 

Ρίχνουμε και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

 
 

Απλώνουμε το κατίκι στη σφολιάτα μέσα από το πλαίσιο που δημιουργήσαμε γύρω-γύρω.
 

 
 
 

Σκορπίζουμε τα παντζάρια σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τα καρύδια, που έχουμε χοντροκόψει.
 



Ψήνουμε για 10΄ ακόμη.

Αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και ραντίζουμε, προαιρετικά, με λίγες σταγόνες ξύδι μπαλσάμικο.

Σερβίρουμε αμέσως.
 
 




 



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου