Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Λινγκουίνι με γαρίδες …

  … Λινγκουίνα είσαι τελικά. Και δεν εννοώ μαγείρισσα στο Ρατατούη. Γλωσσού εννοώ, σαν τις αυθεντικές ιταλικές linguine - μικρές γλώσσες δηλαδή - που βάφτισαν και τα ομώνυμα ζυμαρικά. Κι ενώ τα σπαγγέτι μαγειρεύονται συνήθως με κρέας ή σάλτσα ντομάτας, τα λινγκουίνι είναι η επιλογή των Ιταλών για πιάτα με θαλασσινά. Γνωστότερο πιάτο το Linguine alle vongole, εξίσου δημοφιλή και τα …


Λινγκουίνι με γαρίδες




υλικά:
2 σκελίδες σκόρδο
10 μεγάλες γαρίδες
1 σφηνάκι ούζο
1 κονσέρβα ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια
μαϊντανός

250 γρ. λινγκουίνι

    





Αφαιρούμε το εντεράκι από τις γαρίδες, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε ολόκληρες μαζί με τα κεφάλια και τα κελύφη). 

Ζ
εσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και ροδίζουμε το σκόρδο, κομμένο σε φετάκια.

 Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σωτάρουμε ανακατεύοντας προσεκτικά, να αλλάξουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.








Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί βγάζουμε τις γαρίδες σε πιάτο. 

Αν θέλουμε, αφαιρούμε τα κεφάλια από τις μισές γαρίδες και τα αφήνουμε να βράσουν μέσα στη σάλτσα για περισσότερη γεύση.





Προσθέτουμε τα ντοματάκια που έχουμε ψιλοκόψει και τον τοματοχυμό της κονσέρβας. 

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και βράζουμε για 10΄.





Βράζουμε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό  για 2΄ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.






Ρίχνουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και τις αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις.

Με τρυπητή κουτάλα περνάμε τα λινγκουίνι στο σκεύος με τη σάλτσα και τις γαρίδες. 

Ανακατεύουμε προσεκτικά και μαγειρεύουμε μαζί για άλλα 2΄-3΄.









Σερβίρουμε αμέσως, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.


          



          
      









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου