Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Κοτόπουλο με λαχανικά, νουντλς και σως teriyaki …

… Χαρούμενη, χρυσή Πρωτοχρονιά. Χαρούμενη και Πρωτοχρονιά είναι σίγουρα, χρυσή ίσως όχι και τόσο, καθώς οι Κινέζοι βάφουν με έντονο κόκκινο τις χαρές και τις γιορτές τους.
Αρχίζει η χρονιά του χοίρου λοιπόν με μεγάλες χαρές και πανηγύρια. Μην κοιτάς που εμείς έχουμε το γουρούνι για παρακατιανό. Οι Κινέζοι το έχουν σε μεγάλη υπόληψη, συμβολίζει το σπίτι και την οικογένεια κι ακόμη τον πλούτο.

     



Όπου γάμος και χαρά η Helena πρώτη, οπότε γιατί να μη γιορτάσουμε την κινέζικη πρωτοχρονιά δόξη και τιμή και με μπόλικο φαΐ;
Τα είδαμε τα χαΐρια μας με τις δικές μας Πρωτοχρονιές, ας δοκιμάσουμε και μια ξένη μήπως και μας φέρει γούρι.
Αίρω το γουώκ μου λοιπόν και ξεκινώ, φυσικά όχι με χοιρινό …


Κοτόπουλο με λαχανικά, νουντλς και σως teriyaki





υλικά:
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
3-4 κουταλιές σόγια σως
3 κουταλιές ηλιέλαιο
100 γρ. μπρόκολο (μπουκετάκια)
5 μέτρια μανιτάρια
1 μεγάλο καρότο
7-8 baby corns
100 ml ζωμός κότας
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο τζίντζερ
440 γρ. (ένα βάζο) σως teriyaki
1 χούφτα κάσιους

200 γρ. πλατειά νουντλς ρυζιού
σουσάμι καβουρντισμένο





Κόβουμε το φιλέτο σε λωρίδες. 

Το βάζουμε σε μπωλ, το περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 5΄-10΄.





Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια, τα μανιτάρια σε φέτες και το καρότο σε μπαστουνάκια.




Ζεσταίνουμε καλά το ηλιέλαιο και ρίχνουμε το σκόρδο με το τζίντζερ. 

Τα σωτάρουμε για 1΄ και προσθέτουμε το κοτόπουλο.

Ανακατεύουμε να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές (περίπου 5΄) και ρίχνουμε τα λαχανικά.

Σωτάρουμε ανακατεύοντας για άλλα 5΄ και ρίχνουμε το ζωμό και λίγο πιπέρι.

Χαμηλώνουμε ελαφρά τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, παραμένοντας όμως τραγανά. 

Προσθέτουμε τα κάσιους (προαιρετικά).









Προσθέτουμε τα baby corns στραγγισμένα και ξεπλυμένα και τη σως teriyaki και ανακατεύουμε.








Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ντουντλς σύμφωνε με τις οδηγίες στη συσκευασία (συνήθως τα βάζουμε σε μπωλ, τα περιχύνουμε με καυτό νερό και τα αφήνουμε για 4΄-5΄).

Στραγγίζουμε τα νουντλς, τα ρίχνουμε στο γουώκ και ανακατεύουμε καλά.






Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με καβουρντισμένο σουσάμι.



 







 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου