Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Μενταγιόν με τόνο, τοματίνια και μοτσαρέλα …

… Τόνωση χρειαζόμαστε οικογενειακώς, τόνωση κι εκτόνωση. Τέλειωσε η άδεια, ούτε που την καταλάβαμε, κι από Δευτέρα μέσα τα κεφάλια κι ο σβέρκος έτοιμος για ζέψιμο. Το μάγκανο περιμένει, η ταΐστρα επίσης, το ίδιο και οι παρωπίδες. Να μην κοιτάει αλλού το μάτι και ξεμυαλιζόμαστε και ξεφεύγουμε απ’ το στόχο του άρτου ημών του επιούσιου.
Όσο για τον Σαββατιάτικο επιούσιο, θα είναι λιτός πλην εντυπωσιακός. Και τονωτικός, τουλάχιστον κατ’ όνομα …

 

Μενταγιόν με τόνο, τοματίνια και μοτσαρέλα


SAM_3431

 

υλικά:
80-100 γρ. τόνος από κονσέρβα
4-5 μεγάλα τοματίνια (ιταλικά μακρόστενα)
1-2 φέτες κόκκινο κρεμμύδι
μισή μπάλα μοτσαρέλα
μαϊντανός ή βασιλικός ψιλοκομμένος

 

 

 

 

Πλένουμε τα τοματίνια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια και το ζουμί τους. Τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια, ρίχνουμε και το κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο, τα αλατίζουμε, τα ραντίζουμε με λάδι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.

Στραγγίζουμε τον τόνο και τον χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια με το πηρούνι.

Βάζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι στο κέντρο ενός πιάτου και φτιάχνουμε τη βάση του μενταγιόν με τα μισά τοματίνια.

 

 

SAM_3415

 SAM_3416

 SAM_3417

 

 

Από πάνω βάζουμε το μαϊντανό και μια στρογγυλή φέτα μοτσαρέλα.

 

 

SAM_3418

 SAM_3419

 

 

Συνεχίζουμε με τον τόνο, ξανά μαϊντανό, προαιρετικά μια ακόμη φέτα μοτσαρέλα, και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα τοματίνια.

 

 

SAM_3420

 SAM_3421

 SAM_3422

 SAM_3423

 

 

Αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τρίβουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.

 

 

SAM_3433

  

SAM_3428

  

SAM_3426

  

SAM_3432

  

SAM_3427

  

SAM_3434

   

SAM_3430

 

 

 

 

.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου