Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Κεφτεδάκια με αρακά και φέτα …

… Λυπάμαι που θα πάω κόντρα στο στερεότυπο που θέλει τους χορτοφάγους να τρώνε μόνο μαρούλια, μπρόκολα κι άνοστες σαλάτες και να μοιάζουν με τον Άγιο Ονούφριο, αλλά η διατροφή τους έχει και νοστιμιά και ποικιλία και, με τους κατάλληλους συνδυασμούς, όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Θα πάω και λίγο παραπέρα, και θα υποστηρίξω ότι όταν δεν τρως κρέας, τότε είναι που έχεις μεγαλύτερη ποικιλία και γκάμα επιλογών.
Πάρε για παράδειγμα τα κεφτεδάκια. Θα φας μοσχαρίσια, άντε μισά-μισά με χοιρινό και σε μεγάλα κέφια θα βάλεις και 1/3 αρνίσιο κιμά. Αυτά και πέραν τούτου ουδέν.
Διότι οι κρεωφάγοι δύσκολα θα δοκιμάσουν άλλου είδους κεφτέ, ιδίως ως κύριο πιάτο.
Και θα στερηθούν απολαυστικές εναλλακτικές όπως οι θαυμάσιοι
μελιτζανοκεφτέδες από την Καλαβρία, τα κεφτεδάκια από τη φακή που περίσσεψε, τα μοναδικά κεφτεδάκια από ψωμί και τα αντίστοιχα γιουβαρλάκια, ή τα σημερινά …



Κεφτεδάκια με αρακά και φέτα


SAM_3339

 

 SAM_3337

  

υλικά:
500 γρ. αρακάς βρασμένος (ή από κονσέρβα)
100 γρ. φέτα
2 αυγά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
δυόσμος ψιλοκομμένος ή άνηθος
ξύσμα λεμονιού
λίγο αλεύρι

 

 

 

Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένον αρακά, τον βράζουμε για 5΄ περίπου σε αλατισμένο νερό, προσέχοντας να παραμείνει τραγανός και να μην παραβράσει. 

Αν προτιμήσουμε κονσέρβα, στραγγίζουμε καλά τον αρακά. 

Τον περνάμε από το multi χωρίς να τον πολτοποιήσουμε εντελώς, γιατί θέλουμε να παραμείνει σε μικρά κομμάτια. Τον βάζουμε σε μπωλ και προσθέτουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο,τη φέτα σε κομματάκια, το ξύσμα και το δυόσμο.

  

SAM_3323

 SAM_3324

 

 

Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και 2-3 κουταλιές αλεύρι και ζυμώνουμε, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια.

 

 

SAM_3327

 SAM_3328

 

 

Η συνταγή θέλει τα κεφτεδάκια να τηγανίζονται σε άφθονο ηλιέλαιο. Εμείς τα ψήσαμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 15΄-20΄, χρησιμοποιώντας και τη λειτουργία του αέρα για να γίνουν τραγανά. 

 

 

SAM_3329

 SAM_3330

 SAM_3332

 SAM_3335

 SAM_3336

 

 Σερβίρονται αμέσως και ταιριάζουν πολύ ωραία με τζατζίκι ή ένα απλό ντιπ γιαουρτιού.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου