Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Τσουρέκι σαν μιλφέιγ …

… Τσουρέκι, τσουρεκάκι, τι θέλεις να γενείς; Τα υπόλοιπα τσουρέκια, δικά μας και κερασμένα, βρήκαν το δρόμο τους. Αλειμμένα με μερέντα ή μαρμελάδα, βουτηχτά στο γάλα και τον καφέ, κολατσιό στη δουλειά, τα καταφέραμε να φαγωθούν χωρίς να τα βαρεθούμε και να μας βαρεθούν.
Κι έμεινες εσύ, τελευταίο και τυχερό. Σήμερα κληρώνει, σήμερα. Τι να σε κάνω, άραγε;
Για μεγαλεία σε προορίζω, λούσα αλλά και νοστιμιά μαζί, να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει …

 

Τσουρέκι σαν μιλφέιγ


SAM_2584

 

υλικά:
1 μακρόστενο τσουρέκι
μια δόση κρέμα μιλφέιγ (δική μας ή έτοιμη)
μαρμελάδα βερύκοκκο
αμύγδαλο φιλέ

 

 


Παρότι η κρέμα κρατάει το τσουρέκι μαλακό και η μαρμελάδα το εμποδίζει να στεγνώσει, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα σχετικά φρέσκο τσουρέκι, αν θέλουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα. Διαφορετικά, φτιάχνουμε το μιλφέιγ μ’ ένα ελαφρώς μπαγιάτικο τσουρέκι, αξιοποιώντας το ωραιότατα.



Κόβουμε το  τσουρέκι κατά μήκος σε 3 ισόπαχα κομμάτια.


SAM_2569 SAM_2570

 

 Απλώνουμε τη μισή κρέμα μιλφέιγ στο κομμάτι της βάσης και ακουμπάμε απαλά επάνω της το μεσαίο κομμάτι τσουρέκι.

 


SAM_2571 SAM_2572SAM_2573 SAM_2575

 

 Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και κλείνουμε ξανά το τσουρέκι.

  

SAM_2576 SAM_2578 SAM_2581

 

 Βάζουμε λίγη μαρμελάδα βερύκοκκο σε ένα μπωλ, την αραιώνουμε με 1-2 κουταλιές νερό και τη ζεσταίνουμε στα μικροκύματα. 

Αλείφουμε ή περιχύνουμε το τσουρέκι με τη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ.

  

SAM_2583 SAM_2585 SAM_2586 SAM_2589 SAM_2590

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου