Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ρεβυθοκεφτέδες με λιαστές ντομάτες …

… Είπαμε ψέμματα πολλά, ας πούμε και μια αλήθεια.
Φάγαμε κρέατα πολλά, ας φάμε και ρεβύθια.
Μη φοβάσαι, δε θα σε προσγειώσω ανώμαλα από τα πασχαλιάτικα αρνιά, τα κοκορέτσια και τα κοντοσούβλια που ακόμα πολεμάς να χωνέψεις, στο ταπεινό όσπριο. Ρεβυθοκεφτέδες θα φτιάξω καλέ, και μάλιστα κυριλέ …

  

Ρεβυθοκεφτέδες με λιαστές ντομάτες


IMG_6732

 


υλικά:
250 γρ. ρεβύθια
100 γρ. λιαστές ντομάτες
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
μαϊντανός
αλεύρι
τριμμένη φρυγανιά
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
ρίγανη
φέτα (ή μη γαλακτοκομικό τυρί)

προαιρετικά: 1 σκελίδα σκόρδο

καλαμποκάλευρο ή ψιλό σιμιγδάλι

 

 

 

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για τουλάχιστον 24 ώρες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ρεβύθια από κονσέρβα, αλλά θα κάνουμε πιο σφιχτό το μείγμα και θα το αφήσουμε περισσότερη ώρα να σφίξει.
Αλέθουμε τα ρεβύθια στην κουζινομηχανή, μαζί με τις λιαστές ντομάτες, τα κρεμμυδάκια (και το σκόρδο), και το μαϊντανό.

  

SAM_2411

 SAM_2413

  

Βάζουμε το μείγμα σε μπωλ, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, ρίγανη και όσο αλεύρι και φρυγανιά χρειάζεται για να σφίξει αρκετά το μείγμα και να πλάθεται. Αν θέλουμε, εμπλουτίζουμε τους κεφτέδες με τυρί, ζωικό ή μη γαλακτοκομικό. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα τουλάχιστον.

 

SAM_2415

 SAM_2416

 SAM_2417

 

 Πλάθουμε κεφτέδες στο σχήμα που προτιμάμε – στρογγυλά κεφτεδάκια, πεπλατυσμένα, μακρόστενα – και τα περνάμε από το σιμιγδάλι για να τα πανάρουμε.

 

 SAM_2433

 SAM_2435

  


Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες μέχρι να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά. Μπορούμε και να τους ψήσουμε στη λειτουργία του αέρα, αφού πρώτα τους ραντίσουμε με λάδι.

  

SAM_2436

 SAM_2437

 

 Βγάζουμε τους ρεβυθοκεφτέδες να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε αμέσως. 

 

IMG_6733

 

IMG_6734

 

 IMG_6735

 

 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου