Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Κις με κολοκυθάκια …

… Kiss δε μας άφηνε η μαμά μου να τρώμε. Ούτε ν’ ακούμε. Το μεν πρώτο παραήταν ροζουλί, οι δε δεύτεροι παραήταν βαμμένοι, φωνακλάδες και περίεργοι.
Δε με πολυένοιαζε ούτε για το ένα ούτε για τους άλλους και ευχαρίστως συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις. Τα σοκολατοφραουλένια γλυκά που σε λιγώνουν τα προσπερνούσα και τότε και τώρα, ενώ τα κλαπατσίμπαλα των KISS ήταν για μένα η ενόχλα του ωτού –ενός ωτού καλομαθημένου σε διαφορετικά μουσικά ακούσματα.
Γι’ αυτό καθόλου δεν της το κράτησα μανιάτικο και, τώρα που έφτιαξα μια δική μου κις, την κέρασα ένα μεγάλο κομμάτι …

 

Κις με κολοκυθάκια


SAM_2125

 

υλικά:
800 γρ. κολοκυθάκια
2 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. ημίσκληρο τυρί
4 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα
1 κρεμμύδι
4 κουταλιές λάδι

1 ζύμη για τάρτα (έτοιμη ή σπιτική)

 

 

 

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

  

SAM_2094

 


Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3΄-4΄. Τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 15΄). Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.

Χτυπάμε τα αυγά με πηρούνι και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και το ημίσκληρο τυρί, τριμμένο ή κομμένο σε κυβάκια. Ρίχνουμε το μείγμα στα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε καλά.

 

 

SAM_2095

 SAM_2113

 SAM_2114

 


Στρώνουμε τη ζύμη σε ταρτιέρα, καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί, και αδειάζουμε τη γέμιση.

 


SAM_2108

 SAM_2111

 SAM_2115

 

 

Ψήνουμε την κις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 35΄-40΄.

 

 

SAM_2116

 SAM_2120

 SAM_2118

 

 

Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε την κις.

 

 

SAM_2129

  

SAM_2127

  

SAM_2124

  

SAM_2123

 


Είναι το ίδιο απολαυστική ζεστή, χλιαρή ή κρύα.

 

 

IMG_6537

  

SAM_2126

  

IMG_6539

  

IMG_6536

 

 IMG_6538

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου