… Άσπρα, κόκκινα και μέχρις εκεί. Πρώτον διότι δεν υπάρχουν κίτρινα και μπλε λάχανα και δεύτερον διότι, ακόμη κι αν υπήρχαν, για τη συνταγή χρειάζεται μόνο άσπρο και κόκκινο λάχανο. Και μερικά καλά λουκάνικα …
Λουκάνικο αγριογούρουνου με λάχανο και μπύρα
υλικά:
2 κούπες ψιλοκομμένο άσπρο λάχανο
2 κούπες ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο*
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά μπαλσάμικο ξύδι
1,5 κούπα μπύρα
2 μεγάλα ή 4 μικρά λουκάνικα (εδώ αγριογούρουνου)
1 κουτ. γλυκού κόλιαντρος ξερός
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τα αχνίζουμε με νερό σε φαρδειά κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε 4 κουταλιές λάδι και τα σωτάρουμε για 4΄-5΄. Προσθέτουμε το μέλι και τη ζάχαρη, μισό κουταλάκι αλάτι και, χαμηλώνοντας τη φωτιά, τα σωτάρουμε μαζί για άλλα 5΄, να χρυσίσουν και να καραμελώσουν ελαφρά τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε το άσπρο και το κόκκινο λάχανο και τα αφήνουμε να μαραθούν ελαφρά ανακατεύοντας τακτικά.
Μόλις πέσουν λίγο σε όγκο, αρωματίζουμε με τον κόλιαντρο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη μπύρα. Καπακώνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15΄-20΄.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες, λίγο μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20΄περίπου.
Προς το τέλος του μαγειρέματος, αν χρειαστεί, αφαιρούμε το καπάκι και βράζουμε σε πιο δυνατή φωτιά, για να εξατμιστούν τυχόν παραπανίσια υγρά.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί λίγο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου