Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Σπιτικές βάφλες …

… Αργεί αλλά δε λησμονεί. Η αδερφή μου, που υποσχέθηκε να ετοιμάσει τις διάσημες βάφλες της, για τα μάτια μου μόνο.
Δυστυχώς, όχι και για τα δόντια μου. Και λόγω γλουτένης αλλά, κυρίως, λόγω της μεγάλης ουράς πεινασμένων μουστερήδων που άρχισαν να τριγυρίζουν τη ζεστή βαφλιέρα όπως οι γάτες των λιμανιών τα πρωινά ψαροκάικα …


Βάφλες
(ζύμη και ψήσιμο)


ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ


υλικά:
120 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
4 βανίλιες
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
250 ml γάλα




Η δοσολογία είναι για ένα κοπάδι πεινασμένα πιτσιρίκια γι’ αυτό κι επιστρατεύτηκε το μεγάλο μίξερ για τη ζύμη. Η μισή δόση είναι αρκετή για μια συνηθισμένη οικογένεια.



Χτυπάμε μαζί τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.



ΜΕ ΑΥΓΑ

ΟΜΟΓΕΝΗΣ



Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ, εναλλάξ με το γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε έναν αφράτο, παχύρρευστο χυλό.



ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΚΑΙ ΓΑΛΑ

ΕΤΟΙΜΗ ΖΥΜΗ



Ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα και βάζουμε στο κέντρο ένα κομματάκι μαργαρίνη. Ρίχνουμε, με σταθερό χέρι και ομοιόμορφα, μια κουτάλα χυλό.



ΒΑΦΛΙΕΡΑ

ΔΟΣΗ

ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ



Ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευής για το ψήσιμο της βάφλας.



 
ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ

ΨΗΜΜΕΝΗ



Βγάζουμε τη βάφλα σε πιάτο και την τρώμε σκέτη οι μεγάλοι …



ΣΚΕΤΗ



με μαρμελάδα οι μεσαίοι …



ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ



και, φυσικά, με πραλίνα οι μικροί …



ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου