Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Γίγαντες πανέ …

... Πανε πια, περάσανε τα όμορφα τα χρόνια, με τα γέλια, με τις χαρές, με τα σορπράιζ πάρτυ και με τα πικνίκ. Τι να κάνεις; Μπορείς να κάνεις κι αλλιώς; Ας όψεται η κοινωνία. Τι να κάνουμε; Και το … 
Σταμάτα καλέ, που πήρες φόρα κι άρχισες το θρήνο και τον κοπετό, σαν την κυρα-Δέσποινα στον κύριο Πετροχείλο.


Σώπασε κυρα-Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις. Δεν είπα πάνε, πανέ είπα – είδες τι σου κάνει ένας τόνος; Πανέ θα φτιάξω κι όχι ένα απ’ τα συνηθισμένα, αλλά …




Γίγαντες πανέ



υλικά:
200 γρ. γίγαντες (από κονσέρβα ή βρασμένους)
500 ml ξυνόγαλο
2 αυγά
τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 


προαιρετικά:
 αλεύρι






Μουλιάζουμε τους γίγαντες αποβραδίς. Την άλλη μέρα τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε 1 ώρα να μαλακώσουν.


Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμους γίγαντες από κονσέρβα (μόνο βρασμένους, όχι μαγειρεμένους με σάλτσα).

Τους στραγγίζουμε, τους ρίχνουμε σ’ ένα μπωλ με το ξυνόγαλο και τους αφήνουμε να κρυώσουν εκεί.

Σ’ ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τ’ αυγά και τα αλατοπιπερώνουμε. 

Σε άλλο πιάτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά και της ρίχνουμε πάπρικα.

Βγάζουμε τους γίγαντες από το ξυνόγαλο, τους βουτάμε στο αυγό και τους περνάμε από τη φρυγανιά.



ΣΤΟ ΑΥΓΟ
   
ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΑ



Τους τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να χρυσίσουν και τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 


Τρώγονται αμέσως και είναι εξαιρετικός μεζές για μπύρα, κρασί ή τσίπουρο, ιδίως αν συνοδεύονται από τη δροσιστική
σαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης, γιαούρτι και φέτα.



 
ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΟΝΤΙΝΟ 


ΜΕΖΕΣ




Για ακόμη πιο τραγανή κρούστα, περνάμε τους γίγαντες πρώτα από αλεύρι, μετά απ’ το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου