Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ζυμαρικά με πέστο κολοκυθιού …

Και τα κολοκυθάκια 
χτυπάνε παλαμάκια
Από τον ενθουσιασμό τους, βεβαίως βεβαίως. Δεν είναι και μικρό πράγμα, από κει που ήσουν συνώνυμο της απαξίωσης –κολοκύθια στο πάτερο, κολοκύθια με ρίγανη, κολοκύθια τούμπανα- να γίνεσαι πρωταγωνιστής.
Ολόκληρο κεφάλαιο θα  αφιερώσω στα παρεξηγημένα κολοκύθια, τα ταπεινά καλοκαιρινά ζαρζαβατικά που, καλόβολα, καταδεκτικά και ευέλικτα, μαγειρεύονται με δεκάδες τρόπους και ταιριάζουν μ’ ένα σωρό υλικά.
Όλα έχουν τη χάρη τους, από τα τοσοδούλια τραγανά κολοκυθάκια που τρώγονται ωραιότατα και ωμά, μέχρι τις κολοκύθες που αδειάζουμε με το κουτάλι και καταλήγουν αυτοσχέδια κι εφήμερα παιχνίδια ή αριστουργηματικά έργα τέχνης …

ray ray2 ray4


Ζυμαρικά με πέστο κολοκυθιού


ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ


υλικά:
5 τρυφερά κολοκυθάκια
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο
3-4 κλωναράκια μαϊντανός και λίγος φρέσκος δυόσμος
ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού
7-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα

ζυμαρικό της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση φαρδύ)






Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα κολοκυθάκια, το τυρί, το σκόρδο και τα μυρωδικά. 

Προσθέτουμε όσο λάδι χρειάζεται για να έχουμε ένα ρευστό, ομοιογενές μείγμα. 

Αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.


ΠΕΣΤΟ ΠΕΣΤΟ ΛΥΩΜΕΝΟ


Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. 

Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε φαρδύ τηγάνι και ρίχνουμε τα ντοματίνια. 

Αλατοπιπερώνουμε και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το πέστο.

Αραιώνουμε με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια και προσθέτουμε με πηρούνα τα ζυμαρικά, κατευθείαν από την κατσαρόλα.


ΣΩΤΕΖΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ 2



Ανακατεύομε καλά και σερβίρουμε αμέσως, βάζοντας σε κάθε πιάτο λίγη μοτσαρέλα, ανοιγμένη με το χέρι και αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού.




ΕΤΟΙΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟ


ΠΙΑΤΟ


                                                                          συνεχίζεται ...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου