Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Τραγανές φωλιές από φύλλο κρούστας …


ΕΓΩ ΘΑ Σ ΑΓΑΠΩ 

… και θα σου χτίσω μια μικρή φωλιά.
Για την ακρίβεια δώδεκα μικρές φωλιές –όχι από άχυρα αλλά από τραγανό φύλλο κρούστας. Και δεν θα τις γεμίσω με αυγά προς επώασιν, δεν είναι καιρός τώρα για να αυξανόμεθα, αλλά με κρέμα βανίλια. Κάνε μόνο μισή ωρίτσα υπομονή κι ύστερα έλα να φωλιάσεις στην κουζίνα μου ...


Τραγανές φωλίτσες από φύλλο κρούστας 



ΠΙΑΤΟ   



υλικά:
φύλλο κρούστας
άνθος αραβοσίτου βανίλια
λυωμένη μαργαρίνη
φράουλες για τη διακόσμηση





Κόβουμε το φύλλο κρούστας κάθετα σε δύο μέρη κι ύστερα, οριζόντια σε άλλα τρία. 

Ξεχωρίζουμε τα τετράγωνα κομμάτια και τα βουτυρώνουμε φτιάχνοντας πακετάκια των 4 ή 6 φύλλων, ανάλογα με το πόσο παχειά θέλουμε τη βάση του γλυκού. 

Βάζουμε τα πακετάκια σε βουτυρωμένες θήκες για μάφιν (οι θήκες από σιλικόνη δε χρειάζονται βουτύρωμα).



ΦΥΛΛΟ ΦΟΡΜΕΣ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 15΄-20΄ ή μέχρι να ροδίσουν. 

Τις βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. 

Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία (με γάλα ή μη γαλακτοκομικό προϊόν) και γεμίζουμε τις φωλίτσες. 

Διακοσμούμε με φρέσκιες φράουλες.



 ΨΗΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ


 


Και για μια διαφορετική, λεμονάτη εκδοχή, γέμισα τις φωλίτσες με ρυζόγαλο στο οποίο είχα προσθέσει ξύσμα λεμονιού και τις ενίσχυσα με μια κουταλιά γλυκό κουταλιού λεμόνι.



ΜΕ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΝΤΙΝΟ


ΜΕ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ ΓΛΥΚΟ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου