Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Κέικ μπανάνα με γλάσσο πορτοκαλιού …

… Περασμένες μου μπανάνες του καιρού χαλάσματα …

ripe-bananas 

Παρότι σίγουρα δεν είναι χαλασμένες, απλώς υπερώριμες, οι περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν να φάνε τις παραγινωμένες μπανάνες. Για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο, προτιμούν να τις καταναλώνουν όταν είναι εντυπωσιακά κατακίτρινες εξωτερικά, αλλά μάλλον σκληρές και άνοστες εσωτερικά.
Ενώ όταν αρχίζουν να θυμίζουν καμηλοπάρδαλη, είναι στην καλύτερη στιγμή να φαγωθούν. Γιατί τότε το περισσότερο άμυλο έχει μετατραπεί σε σάκχαρα, δίνοντάς τους την ξεχωριστή γεύση και το άρωμα που τις έκανε τόσο δημοφιλείς.
Παρόλα αυτά πάντα θα ξεμένουν παραγινωμένες μπανάνες σε κάποια παραφορτωμένη φρουτιέρα, σε σχολικές τσάντες ή τσαντάκια κολατσιού.
Απαγορεύεται αυστηρώς να τις πετάξουμε. Αν δεν θέλουμε να τις φάμε, φτιάχνουμε ένα ωραιότατο κέικ μπανάνα. Το δικό μας αγαπημένο έχει και γλάσσο πορτοκαλιού …


Κέικ μπανάνα με γλάσσο πορτοκαλιού



ΜΕ ΓΛΑΣΟ     



υλικά:
125 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 1/2 κούπα φαρίνα
3 μεγάλες παραγινωμένες μπανάνες
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά γάλα
1 κουτ. γλ. σόδα
2 βανίλιες


Για το γλάσσο:
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά μαργαρίνη soft
1 1/2 – 2 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (περίπου 1 κουταλιά)






Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε τα αυγά. 

Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις μπανάνες, και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. 

Τότε ρίχνουμε τις μπανάνες κομμένες ή πολτοποιημένες και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.


ΜΙΓΜΑ 



Αλείφουμε με μαργαρίνη μια μικρή παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ και την αλευρώνουμε. 

Αδειάζουμε το μείγμα.


ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς κελσίου, για 1 ώρα περίπου. 

Μόλις το κέικ κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε μία σχάρα για να κρυώσει εντελώς.



ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ


Για το γλάσο ανακατεύουμε με πηρούνι την άχνη, το ξύσμα και τη μαργαρίνη και προσθέτουμε χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να αποκτήσει τη ρευστότητα που θέλουμε.

Απλώνουμε το γλάσσο σε όλη την επιφάνεια του κέικ. 




ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΟΞΗ ΚΟΜΜΑΤΙΑ 2








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου