Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ριγανάτη τηγανιά με κοτόπουλο …

_IGP1425
… Κυριακή των Απόκρεω σήμερα, γνωστότερη ως Κρεατινή. Τελευταία μέρα που τρως κρεατάκι, το Πάσχα θα το ξαναγευτείς.
Έ
λα, μην κατσουφιάζεις, δεν σε υποχρεώνει κανείς. Αλλά γιατί να μην το επιχειρήσεις;
Μην το δεις σαν υποχρέωση, σα νηστεία ή σαν καταναγκασμό. Δες το σαν πρόκληση –μια ευκαιρία να αναμετρηθείς με τον εαυτό σου και να νικήσεις.
Τι θα κερδίσεις;
Πρώτα απ’ όλα μια γερή αποτοξίνωση. Κι ακόμη μια τεράστια ποικιλία επιλογών και τροφών στο καθημερινό τραπέζι, γεύσεις και συνδυασμούς που θα σε εκπλήξουν, άφθονες βιταμίνες, φυτικές ίνες και όλη την παρέα τους. Θα τα δεις όλα με καινούριο, καθαρότερο βλέμμα, θα αποκτήσεις θέλοντας και μη καλύτερες διατροφικές συνήθειες, θα νιώσεις το σώμα και τον εαυτό σου δυνατότερο, ελαφρύτερο και αναζωογονημένο.
Σου υπόσχομαι ότι δεν θα στερηθείς γεύσεις και νοστιμιές και δεν θα σου λείψει τίποτε –ούτε οι πίτες, ούτε τα γλυκά, ούτε τα λαχταριστά ζυμαρικά που τόσο αγαπάς.
Και για να σε αποζημιώσω, θα σου φτιάξω σήμερα εκείνη τη ριγανάτη τηγανιά με κοτόπουλο, που τόσο σου αρέσει. Αυτή που πρωτοφάγαμε στα Πομακοχώρια και σε ξετρέλλανε. Απτή απόδειξη του πώς η απόλυτη απλότητα μπορεί να οδηγήσει σε μια κορυφαία γεύση …



Ριγανάτη
τηγανιά με κοτόπουλο 



ΠΙΑΤΕΛΑ ΚΟΝΤΙΝΟ       



υλικά:
500 γρ. κοτόπουλο (κατά προτίμηση τεμαχισμένο μπούτι)
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο
2-3 μανιτάρια (προαιρετικά)





Πλένουμε το κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνουμε, το περιχύνουμε με 2 κουταλιές λάδι και το πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με ρίγανη.
 
Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2-3 ώρες.



ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ  ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ



Ζεσταίνουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κοτόπουλο. 
 
Μαζί ρίχνουμε και τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια. 

Χρειάζεται μέτρια προς δυνατή φωτιά, για να προλάβει να μαγειρευτεί μέχρι μέσα, χωρίς να καεί απ’ έξω. 

Γυρίζουμε συχνά τα κομμάτια, χωρίς να τα τρυπάμε. 



ΤΗΓΑΝΙ ΑΡΧΙΚΟ



Το κοτόπουλο γίνεται τραγανό εξωτερικά και ζουμερό στο εσωτερικό του, με πλούσιο άρωμα ρίγανης. 
 
Δε χρειάζεται καν συνοδευτικό, εκτός ίσως από λίγο δροσερό τζατζίκι και μερικές φέτες τραγανό ραπάνι.



Είναι το ιδανικό κρέας για μια σπιτική “πίτα με γύρο”. Ζουμερό κοτόπουλο με ντομάτα, κρεμμύδι και δροσερό τζατζίκι. 


ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΓΥΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΓΥΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου